5.10.2022 klo 07:10
Uutinen

Valtuuston vpj-vaali: Mikko Sundell korostaa valtuuston vastuuta

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto valitaan 22. lokakuuta liittokokouksessa Tampereella. Mikko Sundell on ehdolla valtuuston varapuheenjohtajaksi.

Miksi haet valtuuston varapuheenjohtajaksi?

Minussa on tahto antaa omaa osaamistani tälle järjestölle ja päästä työskentelemään tärkeän asian puolesta viisaiden ja osaavien ihmisten kanssa. Tuki pyrkimyksille ja mahdollisuus edetä on myös mielestäni käytettävä ja tartuttava hetkeen. Vahva tuki alueeltani ja kotoa antaa minulle sitä luottamusta, millä olen tähän tehtävään valmis vuoden 2023 alusta.

Olen ollut SY:n organisaatiomuutoksesta lähtien mukana uudessa valtuustossa ja osallistunut jäsenenä aktiivisesti keskusteluun. Nyt haluan olla mukana lisäämässä tätä keskustelua ja valtuuston merkityksellistä roolia.

Valtuuston tehtäviin kuuluvat sääntömääräiset asiat liittyen talouteen, vastuuasioihin ja henkilövalintoihin. Näiden lisäksi näen kaksi isoa tehtävää. Valtuuston tulee kuunnella ja tarkkailla kenttää valtuutettujen kautta ja ottaa näin kantaa sen sisäisiin ja ulkoisiin kehityskohtiin ja nostaa edunvalvonnallisia asioita esille. Nostoja on tehty kannanottojen muodossa, jolloin asialle on vahvin järjestöllinen tuki niin toimivalle hallitukselle kuin kaikille toimistoille ja luottamushenkilöille. Tämän kehittäminen toiminnallisesti on seuraavan kauden tavoitteissani. Toinen iso vastuu liittyy valvontavastuuseen jäsenistölle. Valtuuston tulee myös valvoa, että liittokokouksissa valittu vaikuttamisen linja ja painopisteet toteutuvat ja järjestö kehittyy sille asetettuun suuntaan yhdessä ja yhtenäisesti.

Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Edistää pk-yrittäjyyttä Suomessa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti sekä auttaa arjessa. ”Yhdessä olemme enemmän” on ollut kantava ajatukseni aina myös järjestötoiminnassa. Valtuusto on vastuullinen ja erittäin tärkeä osa järjestöämme. Valtuusto käyttää järjestön korkeinta valtaa ja näin myös vastuuta liittokokouksien välillä. Suhtaudun tehtävään vakavasti ja näen paljon mahdollisuuksia valtuustolle kehittyä roolissaan ja profiloitua nykyistä vahvemmaksi vallan ja vastuun osalta.

Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut ja missä on kehitettävää?

Edunvalvontamme on valtakunnallisesti laadukasta ja osaavaa. Siihen voi luottaa ja se jalkautuu myös paikallistasolle. Isot poikkeustilanteet on saatu hyvin hoidettua ja on otettu yhteiskunnallista roolia yrittäjien puolesta jaksamisen ja avun tarpeesta. Organisaatiomuutokset ja sääntöjen yhtenäistäminen ovat menneet hyvin eteenpäin, ja nähtävissä on, että ketteryyttä on nyt enemmän. Suunta on selvästi oikea.

Suurin huoli on jäsenkehitys ja erityisesti sen suuri alueellinen vaihtelu. Tässä järjestöllämme on seuraava iso itsetarkastelun paikka katsoa, kenelle ja miten työtä tehdään. Katse on asetettava 10–15 vuoden päähän. Miltä järjestömme näyttää ja tuntuu ja miten se vaikuttaa, jotta siihen halutaan kuulua läpi yrittäjäkentän?

Jos sinut valitaan, mihin suuntaan haluat olla viemässä yrittäjäjärjestöä?

Haluan ensisijaisesti tehdä tähän tehtävään liittyvät asiat hyvin ja kasvattaa valtuuston merkitystä, tunnettavuutta ja vastuuntuntoa. Yhtenäinen järjestö läpi tasojen ja kehittyminen ajankuvaan on omia ylätason tavoitteitani, joihin pyrin aina niissä paikoissa, jossa olen työtä tekemässä.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäsi?

Huolehtia perheestä: tämä tarkoittaa minulle perheyrittäjänä myös työntekijöitä ja heidän perheitään. Olla vastuussa omista tekemisistä ja myös mahdollisuus onnistua omalla tekemisellä. Kolmannen polven yrittäjänä myös perinteet ja jatkuvuus iso osa omaa yrittäjyyttä ja omaa identiteettiä.

Mikko Sundell

Ikä: 45

Oma yritystoiminta: Vuonna 1948 perustettu porilainen perheyritys, 15 bussia ja toimintaa pääasiassa Satakunnassa.

Tämänhetkiset luottamustehtävät yrittäjäjärjestössä: Porin Yrittäjien puheenjohtaja, Satakunnan Yrittäjien hallituksen jäsen sekä liikenne- ja infraryhmän ja järjestöryhmän jäsen, Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen sekä liikenne- ja logistiikkavaliokunnan jäsen

Valtuuston puheenjohtajistoehdokkaiden yhteisen vaalitentin tallenteen voit katsoa tästä. Tallenteella on ensin järjestön varapuheenjohtajaehdokkaiden tentti ja sen jälkeen valtuuston puheenjohtajistoehdokkaiden tentti

Toimitus
Toimitus