PRH varoittaa huijauksista
PRH varoittaa harhaanjohtavista yhteydenotoista, jotka voivat käsittää kirjeitä, puheluja, laskuja ja laskumuistutuksia. Kuva: Getty Images

Varo PRH-huijausta: Lue ohjeet suojautumiseen

Patentti- ja rekisterihallituksen nimissä on viime päivinä lähetetty huijausviestejä.

PRH kertoo tiedotteessaan yrityksille lähetetyistä huijausviesteistä, joissa on kehotettu antamaan henkilökohtaisia pankkitietoja. PRH muistuttaa, että se ei lähetä tällaisia viestejä.

PRH huomauttaa, että rekisteri-ilmoituksiin ei pidä koskaan liittää asiakirjoja kuten pöytäkirjoja tai yhtiösopimuksia, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveystietoja.

Jos ilmoitus tehdään paperilomakkeella, henkilöiden yksilöintitiedot on ilmoitettava erillisellä henkilötietolomakkeella. Muille lomakkeille ei tule laittaa henkilötunnuksia ja kotiosoitteita.

PRH varoittaa harhaanjohtavista yhteydenotoista, jotka voivat käsittää kirjeitä, puheluja, laskuja ja laskumuistutuksia. Tällaisilla yhteydenotoilla ei ole tekemistä PRH:n kanssa. Kyseiset yhteydenotot tulevat PRH:n mukaan pääosin ulkomailta ja englannin kielellä, mutta myös suomenkieliset viestit ovat mahdollisia.

PRH huomauttaa, että rekisteri-ilmoituksiin ei pidä koskaan liittää asiakirjoja kuten pöytäkirjoja tai yhtiösopimuksia.

Tee tarvittaessa rekisteröintikielto

YTJ-palvelussa yritys voi valita, että yrityksen ilmoitukset tehdään jatkossa vain sähköisesti. Näin yritys varmistaa, että jatkossa ilmoituksia kaupparekisteriin ja Verohallinnolle voi tehdä vain henkilö, jolla on siihen oikeus. PRH lähettää automaattisen ilmoituksen kaupparekisterimuutoksista, jos yrityksen toimiva sähköpostiosoite on ilmoitettu kaupparekisteriin.

PRH kehottaa ilmoittamaan rekisteröintikiellosta, jos yritys epäilee tietojensa väärinkäyttöä. Kiellon jälkeen yrittäjää ei rekisteröidä yrityksen vastuuhenkilöksi ilman erillistä suostumusta. Jos yrittäjä epäilee, että joku on tehnyt ilmoituksen kaupparekisteriin luvatta yrityksen nijmissä, hänen kannattaa ottaa yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan. Tarvittaessa yrittäjän kannattaa tehdä rikosilmoitus poliisille.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus