7.9.2017 klo 14:08
Uutinen

Varo tätä veronpalautushuijausta!

Monet verottajan asiakkaista ovat saaneet torstaina sähköpostihuijausviestin, jossa yritetään kalastella luottokortti- ja tilitietoja valheellisen veronpalautusilmoituksen turvin.

Verohallinto ei koskaan pyydä tilinumeroita tai luottokorttien numeroita sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asiakkaiden kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä.

Myös yrittäjäjärjestön jäsenille näitä huijausviestejä on tullut torstaina.

– Haluamme muistuttaa yrittäjille, ettei kenenkään tule koskaan antaa luottokorttinsa numeroa tai tilinumeroa sähköpostitse tai tekstiviestillä. Tällaiset pyynnöt ovat aina huijareiden lähettämiä, painottaa Suomen Yrittäjien lakiasioiden päällikkö Tiina Toivonen.

Reilun 300 euron ”veronpalautus”

Viestintäviraston sivuilla olevassa varoituksessa kerrotaan, että sähköpostitse lähetetyissä viesteissä ilmoitetaan vastaanottajan saavan palautuksia 318,12€ rekisteröitymällä ”verohallinnon” sivuilla ja tunnistautumalla oman nettipankin kautta. Huijaussivu muistuttaa ulkoasultaan vero.fi-sivuja.

Pankkien kuvakkeet ohjaavat Nordean, Danske Bankin tai S-Pankin kirjautumissivuja matkiville sivuille. Sivuilla pyydetään henkilö- ja pankkitietoja, ja luvataan soittaa 48 tunnin sisällä asiakkaalle.

Tietojenkalastelun pääasiallinen tarkoitus on varastaa käyttäjän luottokortti- ja pankkitiedot.

Jos asiakas on antanut luottokorttitietonsa huijaussivustolla, kortti kannattaa kuolettaa välittömästi. Luottokorttitiedot voi kuolettaa soittamalla numeroon 020 333 (ulkomailla: +358 20 333).

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi