Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalvelu uudistui –  tarjolla vinkkejä ja ensivaiheen neuvontaa monipuolisesti eri aiheista

Varsinais-Suomen Yrittäjien tarjoama jäsenille maksuton neuvontapalvelu uudistui vuoden alussa. Vain lakineuvontaan aiemmin keskittynyt palvelu on laajentunut ja apua saa myös esimerkiksi myynnin kehittämiseen, kirjanpitoon, verotukseen, sopimusoikeuteen, omistajan- ja sukupolvenvaihdostilanteisiin, markkinointiin sekä yrittäjän hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Uudistuneella neuvontapalvelulla haluamme vastata jäsenyrittäjiemme keskuudessa ilmenneeseen kysyntään saada apua myös muihin kuin lakiteknisiin asioihin. Aikaisemmin neuvontapalveluun on soitettu usein jonkin akuutin haasteen vuoksi, kun on tarvittu lainoppineen neuvoja. Nyt haluamme monipuolistaa palvelua ja tarjota ensivaiheen neuvontaa sekä konkreettisia vinkkejä myös muissa yrittäjän arjen haasteissa ja aiheissa, toteaa Varsinais-Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirén. 

Neuvontapalvelua tuotetaan yhteistyössä Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontakumppaneiden kanssa. He antavat asiantuntijaohjeita ja -neuvoja omalta alaltaan. 

Järjestimme viime syksynä avoimen neuvontakumppanihaun, jonka kautta saimme palvelun piiriin useita uusia kumppaneita eri aloilta, Wirén taustoittaa.  

Neuvontapalvelu on kaikille Varsinais-Suomen alueen paikallisyhdistysten jäsenyrittäjille maksuton. Palvelua saa aina arkisin klo 9–16 välisellä ajalla soittamalla numeroon 02 2757 100. Puheluun vastaavat Varsinais-Suomen Yrittäjien asiakaspalvelijat, jotka kartoittavat lyhyen keskustelun aikana, kelle asiantuntijalle puhelu ohjataan. 

Neuvontapalveluun on tähänkin asti soitettu hyvin erilaisilla tarpeilla ja kysymyksillä. On hienoa, että pystymme nyt palvelemaan jäseniämme aikaisempaakin monipuolisemmin, sanoo aluejärjestön toimistoassistenttina ja asiakaspalvelutehtävissä toimiva Hanna Anttalainen.  

Neuvontapalvelun kautta jäsenyrittäjä saa ensivaiheen neuvontaa sekä konkreettisia vinkkejä ja ohjeita, joilla päästä eteenpäin omassa asiassaan.  

– Ei ole olemassa liian pientä tai suurta asiaa, vaan yrittäjä voi aina soittaa neuvontapalveluumme. Aina ei tarvitse olla käsillä mitään akuuttia ongelmatilannetta, vaan soittaa voi myös sparrailumielessä, sanoo Wirén. 

Koulutusaamuja kumppanien kanssa 

Uudistuneen neuvontapalvelun lisäksi Varsinais-Suomen Yrittäjät toteuttaa vuoden 2023 aikana kolme koulutusaamua, jotka järjestetään yhteistyössä neuvontakumppaneiden kanssa. Teemoina tulevat olemaan talous ja verotusasiat, myynti, viestintä ja markkinointi sekä yrittäjän hyvinvointi, jaksaminen ja oman osaamisen kehittäminen. 

– Haluamme kouluttaa jäsenyrittäjiämme niistä aiheista, joille eniten on ilmennyt kysyntää. Samalla yrittäjät pääsevät tutustumaan toisiinsa sekä neuvontakumppaneihimme. 

Koulutusaamupäivät vuonna 2023 Kakolan Vintillä klo 8.30–11. 

Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontakumppanit vuonna 2023: