20.4.2022 klo 15:30
Uutinen

Vastaa yksinyrittäjäkyselyyn! − Tärkeää tietoa edunvalvontaan ja vaikuttamiseen

Keskiviikkona avautunut yksinyrittäjäkysely antaa tarkkaa tietoa yrittäjien tilanteesta ja siitä, mikä on edunvalvonnassa tärkeätä. Kyselyyn voi vastata 3. toukokuuta saakka.

− On erittäin tärkeätä tietää mahdollisimman tarkasti, mikä on yksinyrittäjien tilanne ja mitä he meiltä ja poliittisilta päättäjiltä odottavat. Yksinyrittäjäkysely on tärkein työkalu tämän tiedon saamiseen, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Yksinyrittäjien tilanne vaihtelee todella paljon. Heillä on moninaisia tilanteita ja tarpeita.

Mikael Pentikäinen

Kysely toteutetaan Webropolilla ja lähetetään yksinyrittäjäjäsenille, jotka ovat sallineet kyselyiden vastaanottamisen. Kyselyyn voi vastata myös avoimen linkin kautta. Vastausaikaa on 3. toukokuuta saakka.

Kysely on melko laaja, sen teemoja ovat muun muassa palkkaus, kasvuhalukkuus, verkostot, tulot, jaksaminen, korona ja Ukraina.

− Yksinyrittäjien tilanne vaihtelee todella paljon. Heillä on moninaisia tilanteita ja tarpeita. Laajalla kyselyllä varmistamme, että edunvalvontamme ja vaikutustyömme kohdistuu oikeisiin asioihin, Pentikäinen korostaa.

Pentikäisen mukaan koronakriisi ja Ukrainan sota ovat aiheuttaneet monelle yksinyrittäjälle isoja hankaluuksia.

− Nyt on tärkeätä tietää, millä tavoin kriisistä olisi mahdollista päästä ulos. Erityisesti haluan nostaa yksinyrittäjien sosiaaliturvan ja turvaverkkojen merkityksen.

Yksinyrittäjäkysely on tehty kolmen vuoden välein, edellisen kerran se toteutettiin 2019. Silloin kyselyyn vastasi 1 874 yksinyrittäjää. Kyselyraportti valmistuu kesäkuun alussa.

Tiina Rantakoski