Tällaista on vauvahieronta
Laura Laitinen käsittelee kuusikuukautista Venniä. Kuva: Pauli Reinikainen
3.4.2024 klo 07:59
Uutinen

Vauvahieronta voi paljastaa tärkeää tietoa vanhemmille – Laura Laitinen erikoistui alalle, kun oma vauva-arki stressasi

Yrittäjän podcastin uusimmassa jaksossa tutustutaan vauvahierontaan.

Lahtelaisen Mama & Minin yksinyrittäjä Laura Laitinen käsittelee hellävaroen hierontapöydällä makoilevaa kuusikuukautista Venniä. Hän käsittelee pienokaisen varpaista olkapäihin äidin seuratessa vieressä. Yrittäjän podcast seuraa uusimmassa jaksossa vauvahieronta-alan yrittäjän työpäivää.

Laitinen on erikoistunut raskaana olevien ja synnyttäneiden vanhempien äitiys- lantionpohjan fysioterapiaan sekä vauvojen fysioterapiaan ja hierontaan.

– Minulla on kotona 5- ja 3-vuotiaat lapset kotona. Esikoisen syntymän jälkeen lähdin erikoistumaan äitiysfysioterapiaan. Meillä oli itkuinen lapsi kotona ja välillä tuntui, että oli vaikea löytää apua omaan arkeen. Päätin, että halusin hakeutua työhön, jossa voin tukea perheitä vauva-aikana, hän kertoo Yrittäjän podcastissa.

Laura Laitisen yritys sijaitsee Lahden keskustassa.

Laitisen hierontahuoneessa pyritään luomaan rauhallinen tunnelma musiikilla. Vauvoille on varattu leluja, jotta hierontahetki sujuisi mahdollisimman mukavasti.

– Vauva on taitava aistimaan asioita muiden ihmisten kautta. Pienten vauvojen kanssa on hyvä säätää valaistusta. Oma sisäinen olo on tärkeä: jos käyn itse kierroksilla ja olen stressaantunut, vauva on peili oman hermostoni tilaan. Siksi pyrin luomaan omaan kehooni rauhallisen tunteen, jos tiedän, että vauva on tulossa hierottavaksi, yrittäjä kertoo.

Vanhemmat saavat hieronnan perusteella tietoa Laitisen tekemistä havainnoista. 

– Ohjeistan vanhempia esimerkiksi lapsen kantoasentoihin, syöttämiseen ja yleiseen ergonomiaan liittyen.

”Vauva on taitava aistimaan asioita muiden ihmisten kautta.”

Laura Laitinen, yksinyrittäjä

Syy itkuisuuteen voi selvitä

Nuorimmat hierontapöydälle tuodut vauvat ovat olleet vain alle viikon ikäisiä.

– Otteet ovat todella hentoja ja kuuntelevia. Hieronnan alussa tutkin yleensä liikeratoja, miten vauvan keho liikkuu ja miten katse kääntyy oikealle ja vasemmalle ja millaisia motortisia taitoja vauvalla on, miten hän tarttuu esimerkiksi leluihin, Laitinen selvittää.

Hieronnan aikana hän tarkkailee muun muassa toispuoleisia liikkeitä ja esimerkiksi silmän rähmimistä. Hieronnan aikana Laitinen käyttää leluja houkutellakseen lapsen katsetta eri suuntiin.

– Pohjakoulutukseltani olen fysioterapeutti, joten pyrin katsomaan vauvaa laajemminkin verrattuna siihen, jos tekisin tätä työtä pelkästään vauvahierojan koulutuksella.

Joskus käsittelyn aikana voi löytyä syy yleiseen itkuisuuteen. Laitisen käsittelyssä syyksi voi selvitä turvoksissa oleva vatsa tai erilaiset toispuoleisuudet kehossa.

Kuuntele Yrittäjän podcastin jaksosta lisää Laitisen ajatuksia! Podcast on kuunneltavissa Suplasta ja Spotifysta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen