14.4.2020 klo 11:45
Uutinen

Verkkokauppojen rakennustalkoot – uudenlainen koulutusmalli nopeasti pystyyn

”Meillä on satoja pieniä yrittäjiä asiakkaina ja korona laittoi nopeasti monet heistä polvilleen” kertoo Intoon yrittäjä Maarit Fellman.

”Puhelimemme alkoi soimaan päivittäin ja saimme hätääntyneitä yhteydenottoja erityisesti kivijalkakauppiailta. Kevään ja kesän tavarantoimituksia saapuu kauppoihin ja asiakkaita ei ole enää missään.”

Intoo koulutuksen yrittäjät Maarit Fellman ja Sari Jokinen alkoivat miettimään keinoja yrittäjien avuksi. Miten pienyrittäjät saisivat toimivan verkkokaupan pystyyn ja oppisivat nopeasti verkkokaupan markkinointia? Siitä se idea lähti ja ihan uudenmuotoinen koulutus syntyi. Yhteistyöhön pyydettiin Turun oppisopimustoimistoa, Novida ammattiopistoa sekä Turun aikuiskoulutuskeskusta, jotka pystyvät rahoittamaan oppisopimusrahoituksella yrittäjän opintoja. Kaikki innostuivat välittömästi, rahoitus järjestyi heti ja koulutuksesta saatiin rahoituksella yrittäjälle ilmainen.

Turun aikuiskoulutuskeskuksella on laajennettu oppisopimuskoulutuksen järjestämislupa, joten koulutusta ja rahoitusta voidaan tarjota ihan koko Suomeen, kaikille tarvitseville pienyrittäjille.

Koko paketti polkaistiin käyntiin alle viikossa ja jo 7.4. alkoivat ensimmäiset Verkkokauppojen rakennustyöpajat, joita toteutetaan viikoittain ainakin huhti-toukokuun ajan, tai niin kauan kuin kysyntää riittää.

”Työpajoja tehdään nyt vaikka viikonloppuisin, jos on tarvetta”, lupaa Fellman. Kouluttaja opastaa yrittäjää etäyhteyden kautta, vaihe vaiheelta verkkokaupan pystyttämisessä. Verkkokauppoja rakennetaan kotimaiselle MyCashflow-alustalle. Myös MyCashflow on talkoissa mukana ja antaa palvelun maksuttomasti yrittäjien käyttöön ensimmäisen puolen vuoden ajalle, kertoo perustaja Ismo Ruotsalainen.

”Pelkkä verkkokaupan olemassaolo ei vielä tuo myyntiä”, kertoo Maarit Fellman. ”Verkkokauppa on kuin kauppa autiolla saarella, on turha odotella ohikulkijoita”, hän vertaa. Sen vuoksi rakennustalkoolaiset suorittavat myös markkinoinnin etäkoulutuspaketin, jossa heille opetetaan tarvittavat markkinointikeinot.

Tulevan kevään tilanne tulee rasittamaan voimakkaasti pienyritysten taloutta ja pakottaa siirtymään uusiin myyntikanaviin.

Naantalilainen Putiikki Roosan yrittäjä Kirsi Rantala on yksi Verkkokaupan rakentamistalkoot-koulutuksen osallistujista. ”Kevään tavarantoimituksia tulee myymälään nyt viikoittain ja jollakin keinolla ne on saatava asiakkaille”, kertoo yrittäjä. Hän on osallistunut Intoon koulutuksiin jo viime vuonna, ja verkkokauppa on ollut pitkän tähtäimen suunnitelma. ”Verkkokauppa onkin perustettava nyt heti, ja olen todella iloinen, että Intoo tarjoaa tähän nopean työpajakoulutuksen. En tiedä mitä olisin tehnyt ilman tätä apua”, toteaa Rantala. ”Omin voimin en olisi verkkokauppaa saanut pystyyn näin nopeasti.”

Intoo Koulutus on jo viiden vuoden ajan erikoistunut digimarkkinoinnin ja verkkokaupan kouluttamiseen, erityisesti pienille yrityksille. Intoo Koulutuksen yrittäjät/kouluttajat Maarit Fellman ja Sari Jokinen ovat itsekin verkkokauppiaita ja tekevät itse digimarkkinointia päivittäin. ”Meidän oma Coruu–verkkokauppa (www.coruu.fi) perustettiin alun perin oppimis- ja testiympäristöksi omia koulutuksiamme varten, mutta viiden vuoden aikana se on kasvanut ulkomaillekin myyväksi verkkokaupaksi”, kertoo yrittäjä Sari Jokinen.

Lisätiedot: www.intoo.fi/Verkkokaupan-Rakennustalkoot-workshop

Maarit Fellman, puh. 0400 527 257, maarit.fellman@intoo.fi