6.4.2018 klo 10:44
Uutinen

Verkkolaskuosoitteisto uudistuu toukokuussa – Uusia ominaisuuksia käyttöön

Uudistuksen yhteydessä tulee käyttöön yrityksille uusi tapa ylläpitää tietojaan joko suoraan itse tai verkkolaskuvälittäjän kautta. Osoitteisto uudistuu 2. toukokuuta 2018.

Uudistuksen yhteydessä verkkolaskujen tietoja haetaan eri osoitteessa kuin nyt. TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n mukaan verkkolaskutietoja voi uudistuksen jälkeen ladata suoraan myös omiin järjestelmiin rajapinnan kautta.

Käyttöönotto piti alun perin ottaa tapahtua jo 2. huhtikuuta 2018, mutta käyttöönottoa siirrettiin kuukaudella.

Aktiivinen tai passiivinen osoite

Suurin muutos yritysten ja organisaatioiden kannalta on mahdollisuus merkitä oma osoite joko aktiiviseksi tai passiiviseksi. Aktiivinen osoite merkitsee sitä, että kyseiseen osoitteeseen voidaan lähettää laskuja. Passiivinen osoite vastaavasti sitä, että sinne ei välitetä laskuja eikä passiivinen osoite myöskään näy verkkolaskuosoitteistossa.

Verkkolaskuosoitteen voi muuttaa aktiiviseksi tai passiiviseksi suoraan itse tai valtuuttaa esimerkiksi tilitoimisto tai verkkolaskun välittäjä tekemään muutoksen. Kaikki toimivat osoitteet ovat uudessa verkkolaskuosoitteistossa oletusarvoisesti aktiivisia. Jos oman osoitteen tilan haluaa passiiviseksi, se pitää muuttaa itse.

Uudessa verkkolaskuosoitteistossa yrityksillä ja muilla organisaatioilla on mahdollisuus muokata verkkolaskuosoitteeseen liittyviä tietoja, kuten mitä laskuja osoitteeseen voi lähettää tai keneltä voi saa lisätietoja oman organisaation laskutuksesta.

Osoitteet pysyvät samoina – mukana latausmahdollisuus

Verkkolaskuosoitteet pysyvät samoina. Nyt tehtävässä uudistuksessa uudistetaan siis verkkolaskuosoitteiston ohjelmisto ja lisätään uusia ominaisuuksia.

Uudessa verkkolaskuosoitteistossa on uutena mahdollisuus ladata verkkolaskuosoitteet suoraan rajapinnan kautta csv- ai xml-muodossa.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi