22.11.2021 klo 10:33
Uutinen

Viiden puolueen kärkinimiä tiistaina Yrittäjien vaalipaneelissa – miten sote-palveluja kehitetään?

Suomen Yrittäjien vaalipaneeli kokoaa tiistaina viiden puolueen kärkinimiä keskustelemaan sote-palveluista ja julkisen talouden kestävyydestä. Keskustelua voi seurata suorana verkosta.

Tulevat hyvinvointialueet ovat paljon vartijoina. Sote-palvelujen järjestäminen siirtyy vuoden 2023 alusta 21 hyvinvointialueelle, ja sote-sektorilla käytetään vuosittain yli 20 miljardia euroa.

Hyvinvointialueiden toiminnasta päättävät aluevaltuustot valitaan ensimmäisissä aluevaaleissa 23. tammikuuta ja ne aloittavat toimintansa maaliskuussa 2022.

Suomen Yrittäjät järjestää tiistaina 23. marraskuuta vaalitentin, jossa ovat mukana vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Holopainen, SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen, keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

Tiistaina 23. marraskuuta kello 10.15-11.30 järjestettävän vaalitentin juontaa Talouselämä-lehden päätoimittaja Jussi Kärki. Hän kysyy panelisteilta, mitä keinoja puolueilla on parantaa sote-palveluita ja samalla julkisen talouden kestävyyttä. Yleisönä on Suomen Yrittäjien valtuuston jäsenet eri puolilta Suomea. Keskustelua on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä Talouselämän, Kauppalehden ja Uuden Suomen verkkosivuilta. Tenttiä voi tiistaina kello 10.15 lähtien seurata tästä.

FAKTA

Sote-sektorilla käytetään noin 21 miljardia euroa vuosittain.

Alalla työskentelee 400 000 ammattilaista, joista 88 000 yksityisellä sektorilla.

Sote-alan yrityksiä on noin 18 200.

Neljä viidestä sote-alan yrityksestä on enintään neljän hengen yrityksiä.  ​​​

Lisätarve on tulevina vuosina sote-alalla yli 200 000 henkilöä​​.

Hyvinvointialueet ovat merkittäviä ostopalveluiden hankkijoita.

Toimitus
Toimitus