22.12.2017 klo 10:10
Uutinen

Viime hetken lahjatärpit: Parhaat älypuhelimet eri käyttötarkoituksiin

Valitsimme pukin konttiin oivallisimmat älypuhelinvaihtoehdot eri tyyppisille käyttäjille.

Älypuhelin on perinteisesti yksi joulun suosikkilahjoista. Tällä hetkellä Suomen markkinoilla on runsaasti valinnanvaraa, sillä tämän vuoden aikana myyntiin on tullut kokonaan uusia merkkejä ja perinteiset valmistajat ovat esitelleet uusimmat huippupuhelimensa.

Poimimme sopivimmat joululahjat pukinkonttiin erilaisille käyttäjille.

Teknologiafriikki

Apple iPhone X

Hinta: 1349 euroa

Applen uusin älypuhelinmalli tuo pitkästä aikaa merkittäviä uudistuksia. IPhone X:stä on karsittu kokonaan sormenjälkitunnistin ja sen tilalla on kasvontunnistus. Fyysinen kotinäppäin on poistunut ja nyt sen toiminta on korvattu pyyhkäisyeleillä. Lähes koko laitteen etuosa on näyttöä ja näyttötekniikka on vaihtunut tarkkaan ja kirkkaaseen olediin. Laitteen takana on kaksoiskamera, joissa molemmissa on optinen kuvanvakaaja. Takakamerassa on myös 2-kertainen optinen zoom.

Luova käyttäjä

Samsung Galaxy Note 8

Hinta: Noin 1000 euroa

Samsungilla on mallistossaan yksi markkinoiden ainoista stylus-kynällä varustetuista älypuhelimista. Siksi laite onkin oivallinen valinta käyttäjälle, joka tekee paljon muistiinpanoja tai luonnoksia mobiililaitteellaan.

Katso lisää puhelimesta videolta!

Peruskäyttäjä

Huawei P10 Lite

Hinta: Noin 240 euroa

Huawein P10-huippupuhelimen edullisempi versio sopii käyttäjälle, joka ei halua maksaa puhelimestaan ylimääräistä. Litessä on tingitty monista huippumallien ominaisuuksista, mutta silti jäljelle on jäänyt hintaisekseen varsin hyvin varusteltu mobiililaite. Takana on kaksoiskameran sijasta yksi 12 megapikselin kamerakenno. Kahdeksan megapikselin etukamera on tämän hintaluokan laitteessa varsin kilpailukykyinen. Kiinteää tallennusmuistia on monille varsin riittävät 32 gigatavua. Laitteen laatutuntuma on selvästi hintaistaan parempi.

Kun kalleimmat maksavat liikaa

Nokia 8

Hinta: 499 euroa

Kun älypuhelimen hankinnan budjetti on asetettu 500 euroon, vaihtoehtojen määrä vähenee, mutta ominaisuuksista ei välttämättä tarvitse tinkiä merkittävästi.

Tässä hintaluokassa yksi parhaista vaihtoehdoista Huawein ja Oneplussan älypuhelinten ohella on HMD Globalin Nokia 8, jonka legendaarinen tuotemerkki herättää monissa suomalaisissa lämpimiä ajatuksia. Kyseessä ei kuitenkaan ole Nokian valmistama puhelin.

Nokia 8 tarjoaa 500 euron hintaluokassa erittäin hyvän vaihtoehdon kalliimmille huippupuhelimille kuten Samsungin Galaxy S8:lle. Nokialaisessa on 64 gigatavun kiinteä tallennusmuisti ja vikkelä prosessori. Näyttö on 5,2-tuumainen ja tarkkuudeltaan erinomainen. Puhelimessa on kaksoiskamera ja se tukee pikalatausta. Miinuksena on vesitiiviyden puuttuminen.

Nokia 8:n ohella tässä hintaluokassa kannattaa suunnata katseet Oneplus 5T- ja LG G6 -puhelimiin.

Kuvat: Valmistajat

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi