8.4.2022 klo 11:49
Uutinen

Palkitut yrittäjät saivat vihdoin pystinsä

Kouvolan viisi yrittäjäyhdistystä on rikkaus eikä rasite.

Viime vuoden palkitut yrittäjät saivat pystinsä 7.4. Kouvolan kaupungintalolla pidetyssä juhlassa. Kaupunginjohtaja Marita Toikka korosti yrittäjyyden merkitystä Kouvolan elinvoiman vahvistajana. Hänen mukaansa konkreettinen esimerkki on suunnitteilla oleva yrityspalvelutalo, joka kokoaa elinvoiman tekijät saman katon alle.
– Yhteistyöllä saamme elinvoiman kasvuun.

Kun Kymen Yrittäjien aluejohtaja Kari Jääskeläinen kysyi Toikalta, että millainen on Kouvola viiden vuoden päästä. Vastaus oli yksiselitteinen, joka pätee kaikkeen toimimiseen.
– Elinvoimainen, jossa on yhdessä tekemisen meininki.

Palkintojenjaot aloitettiin Kouvolan kaupungin yrittäjäpalkinnolla, joka vastaanottivat Tarvike Aholan yrittäjät Marko ja Pekka Turunen. Turuset kiteyttivät videohaastattelussa yrittäjyyden ideologian.
– Yrittäjyys on vapautta ja vastuuta. Henkilökunnalla on tärkeä osuus yrityksen menestyksestä. Yrittäjän on lomaakin pidettävä, että jaksaa.
Turusen veljekset esittivät myös kaupungille toiveen, että yrittäjiinkin päin saa olla yhteydessä.

Anjalankosken Yrittäjien palkinnot jakoi varapuheenjohtaja Markku Pakkanen. Pakkanen kertoi, että yhdistys on uusiutunut tänä vuonna. Puheenjohtajan pestin on ottanut Jarmo Lehtomäki.
– Vai onkohan uusiutuminen oikea sana, kun olemme Jarmon kanssa nyt toista kierrosta puheenjohtajistossa.
Pakkanen kertoi myös, että Anjalankosken Yrittäjät täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja silloin on juhlan aika. Tänäkin vuonna on jo tapahtumia luvassa.

Anjalankosken yrittäjäpalkitut olivat paikalla noutamassa huomionosoituksensa. Pitkällä yrittäjäurallaan Pakkaselle kaikki palkinnonsaajat olivat tuttuja. Keroil Oy:n yrittäjät Mirka ja Arto Vainiemi vastaanottivat yrittäjäpalkinnon, Pasi Kurittu nuoren yrittäjän palkinnon ja Jukka Naukkarinen yksinyrittäjän palkinnon.

Kouvolan alueen viidestä yrittäjäyhdistyksestä tilaisuudessa palkinnon Anjalankosken lisäksi jakoivat Kouvolan ja Valkealan yrittäjät. Tilaisuus päätettiin maakunnallisten palkintojen jakoon. Kymen Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Lehtinen sanoi, että palkitut ovat esikuvia muille. Kun yrittäjäpalkinto on tunnustus toisilta yrittäjiltä, sillä on huomionosoituksen saajalle myös iso merkitys. Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saivat Veli Hyyryläinen Elementit-E Oy, Anne Bruce Eläinklinikka Tassula Oy ja Sari Forsell-Honkonen Jalkahoitola Villivarvas.

Yksinyrittäjä Forsell-Honkonen näki, että jääräpäisyydestä on yrittäjälle hyötyä. Hän toivoi, että yrittäjät osaisivat antaa arvon myös omalle työlleen.

Nuorena yrittäjänä palkittu Bruce kertoi, että häntä yrittäjyyteen ajoi vimma mennä eteenpäin ja halu kehittyä.

Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saanut Veli Hyyryläinen on toiminut yrittäjänä 46 vuotta.
– Olen toiminut yksinyrittäjänä, työllistävänä yrittäjänä ja nyt yritän lopettaa yrittämisen. Mutta yrityksiä on kuitenkin enemmän kuin koskaan. Yrittäminen on elämäntapa ja neljä vuotta tulee ainakin vielä jatkettua.

Hyyryläinen otti myös kantaa yrittäjäyhdistysten määrään.
– Kouvolassa on rikkaus, että on useampi yhdistys.

Ensimmäisessä kuvassa Markku Pakkanen ojentamassa yrittäjäpalkintoa Arto Vainiemelle. Kuvassa myös Mirka Vainiemi. Toisessa kuvassa Anjalankosken Yrittäjien palkitut: Pasi Kurittu (vas), Jukka Naukkarinen, Mirka ja Arto Vainiemi sekä palkinnot jakanut Markku Pakkanen.