30.4.2021 klo 10:38
Uutinen

Viinimies suosittelee: Voileipäkakku on kevään juhlien vetonaula

Kevään loppuun mahtuu monta mieleen ja makuunkin painuvaa juhlaa, Vapusta ja Äitienpäivästä valmistujaisiin asti. Voileipäkakku sopii juhlapöydän keskipisteeksi, niin makunsa kuin näyttävyytensä puolesta.

Tämän artikkelin reseptit löytyvät Hämeen Yrityssanomista 2/2021. Voit lukea verkkolehden TÄSTÄ

Voileipäkakku sinällään on helppotekoinen, se onnistuu myös hieman erilaisena ja nopeana versiona kun sen toteuttaa pallona. Keväiset ja tyylikkäät viinivalinnat maistuvat sekä täydentävät tapaamisten juhlavuutta, ja sopivat hyvin yhteen tarjoiluiden kanssa.

Kaksi toteutusta samasta teemasta – voileipäpallo ja voileipäkakku – kummatkin sopivat hyvin erilaisten juhlien tarjoiluun. Kummallakin on puolensa, perinteinen voileipäkakku tarjoaa vivahteikkuutta sekä näyttävyyttä, kakku on maukkaimmillaan kun se saa maustua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjolle nostoa. Voileipäpalloissa on puolestaan kiinnostavuutta sekä käytännönläheisyyttä ja niistä pääsee nauttimaan heti kun ne on valmistettu.

Voileipäkakkupallojen massasta valmistuu pyörittämällä juuri sopivan kokoisia maisteluannoksia.

Viinivalinnat viestittävät ajankohtaisuudesta ja tyylikkyydestä

Kevään juhlien ja tapaamisten nautinnollisen pikkuherkun, voileipäkakun viinikumppaneissa maistellaan tyyliin sopivia viinejä.

Dreissigacker Organic Pink Riesling on uuden viinikategorian, Riesling-roseen laadukas edustaja, joka sopii niin värinsä kuin makunsa puolesta voileipäkakun kanssa maisteltavaksi. Viini on myös täsmävastaus nykykuluttajien ajankohtaisiin vaatimuksiin viinien luonnonmukaisuudesta ja vegaanisudesta.

Andre Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Extra Brut on perinteinen mutta varma valinta keväisiin juhliin ja ruokiin. Viinissä on väriä, laatua, mineraalisuutta, ryhdikkyyttä sekä tyylikkyyttä.

Zenato Lugana Brut Metodo Classico tuo juhlatarjontaan italialaisen kuohuviinin, jonka taustalla on yksi maan kotoperäisistä, laadukkaista rypäleistä, Trebbiano di Lugana.

Voileipäkakkukin on otettu kun sen viinikumppanina tarjotaan Perrier-Jouët Grand Brut -samppanjaa. Samppanja on itseoikeutettu juhlajuoma silloin kun juhlin halutaan juhlavuutta, laatua, hieman erilaisuutta ja ripaus luksustakin.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
Voileipäkakkukuva: Eeva Remes
Voileipäpallo- ja kakkukuva: Mari Karjalainen
www.viinimies.com