2.9.2020 klo 10:01
Uutinen

Virkakirvesherrasmies ja vertaistukimikroyrittäjä

Yrittäjää ymmärtää parhaiten vain toinen yrittäjä. Restaurointikisälli Janne Lintukorpi tarjoaa mielellään vertaistukea muille yrittäjille, mutta arvostaa myös suoraa vaikutuskanavaansa valtakunnan huipulle.

Hämeen Yrityssanomat | Tammela, Sukulan kylä

Lintukorpi Oy:n toimialaan kuuluu kaikki rakennusrestauroinnin työt konservoinnista rekonstruktioihin. Janne Lintukorven yritys työllistää tällä hetkellä kuusi ammattilaista. Korona-aikaan suurta apua on tuonut se, että esimerkiksi Senaattikiinteistöt on kiihdyttänyt korjaushankkeitaan ja sitä kautta taannut töitä myös Lintukorven yritykselle.

– Valmistuin rakennusalan artesaaniksi Tammelan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Museoviraston oppisopimuskoulutuksessa valmistuin restaurointikisälli-kirvesmieheksi. Alan työt johtivat vähitellen yrittäjyyteen ja olen tehnyt kaikkeni, jotta nyt ollaan tässä pisteessä.

Nimikkoyrittäjyyttä ja virkayhteistyötä

Janne Lintukorpi on aloittanut kansanedustajan ja nimikkoyrittäjän yhteistyön Sanni Grahn-Laasosen kanssa. He tuntevat ennestäänkin Forssan kuvioista, mutta nimikkoyrittäjyys on vienyt yhteistyötä astetta pidemmälle.

– Jos tarjotaan suoraa mahdollisuutta olla keskusteluyhteydessä kansanedustajan kanssa, siihen pitää tarttua. Pystyn suodattamatta kertomaan omasta toimintaympäristöstä – miltä maailma tuntuu mikroyrittäjän näkökulmasta, kertoo Lintukorpi.

Keskusteluyhteys kaltaistensa kanssa

Yrittäjien vertaistuki ja verkostoituminen on Janne Lintukorvelle selkeä motiivi olla mukana yrittäjäjärjestössä.

– Olen apuna mielelläni toiselle yrittäjälle, jos olen itse pystynyt ongelmia ratkomaan. Paikallisyhdistyksessä lähestymisen kynnys on hyvin matala. Neljännen polven yrittäjänä olen käsityöläinen, en liikemies, jos nyt joku sen sanan saattaisi negatiivisesti mieltää.

Kuva: Janne Lintukorven perheen 1500-luvulla perustetulla tilalla asuvat vieraanvaraiset lampaat pyrkivät mielellään mukaan poseeraamaan.

Lue laajempi artikkeli 10.9. ilmestyvässä Hämeen Yrityssanomissa.