30.5.2020 klo 07:00
Uutinen

Virtuaalisen aidosti: Tomi Mäkilä Vuoden nuori yrittäjä –finaalissa

Inspiroivaa, persoonallista ja kannattavaa yritystoimintaa. Sitä Suomi kaipaa juuri nyt. Vuoden nuori yrittäjä 2020 –finalisteista yksi on forssalainen, LeikkiSet Oy:n vetäjä Tomi Mäkilä.

LeikkiSet on kasvanut merkittäväksi toimijaksi leikki- ja liikuntapaikkojen kalustamisessa. Se pyrkii uuden teknologian avulla toteuttamaan parempaa leikki- ja liikuntarakentamista. Yritys on toteuttanut 900 leikki-, liikunta- ja oleskelualuetta.

– Henkilökuntamme osaaminen on hirmuisen laaja-alaista. Toimialan pitää kehittyä niin teknologian, tuotekehityksen, laadunhallinnan, markkinoinnin, asiakaspalvelun kuin maisemasuunnittelun puolesta, luettelee Mäkilä.

Virtuaaliteknologialla aidon tuntuisia ympäristöjä

LeikkiSet kerää tietoa leikki- ja liikunta-alueiden käytöstä tekoälyä hyödyntäen. Joustavilla kalusteratkaisuilla taas ylläpidetään leikki- ja liikuntapaikan aktiivista käyttöä uudistamalla laitekantaa helposti ja kustannustehokkaasti.

– Me keskitymme kalustuksen ohessa vahvasti tulevaan toimintaympäristöön, miten asiakkaat saisivat paremmin suunniteltuja, toimivia ja houkuttelevia leikkipaikkoja.

Yritys on kehittänyt VR- eli virtuaalinen todellisuus -teknologiaa käyttäjien osallistamiseen leikki- ja liikuntakalustevalinnoissa. Esimerkiksi koulujen henkilökuntaa osallistetaan välinevalintoihin virtuaalisten mallinnusten avulla. 3D-lasien avulla tulevan leikkiympäristön pääsee näkemään jo virtuaalitodellisuudessa hämmästyttävän aitona.

Oikein vai väärin pyydetty ja tarjottu?

Leikkisetin asiakkaat ovat valtaosin julkisia toimijoita. Hankintaprosesseja ollaan jouduttu kantapään kautta opiskelemaan, mutta Mäkilä on huolestuneempi asiakasorganisaatioiden näkökulmasta.

– Hankkiminen on tehty turhan vaikeaksi prosessiksi. Liian tarkkaan eriteltyä julkista tarjouspyyntöä voi seurata tarjouksissa valitus, että kilpailutusta ei noudatettu pilkuntarkasti. Jos kilpailutuksen kriteerit ovat väljemmät, siitä voi seurata, että asiakas ei saa hankittua todellisen tarpeensa mukaista ratkaisua.

Finaalissa myös bassopedaalit ja superfood

Toinen finalisti, chileläissyntyinen Douglas Castro, 32, pyörittää Darkglass Electronics- sekä Neura DSP Technologies -yrityksiä Helsingissä. Kolmas finalisti, Lasse, 31, ja Maria, 27, Jalkasen yritys Foodin/Rawmance Oy tuo maahan ja valmistaa luomuelintarvikkeita ja superfoodeja Foodin-brändin alla.

Inspiroivaa, persoonallista ja kannattavaa yritystoimintaa

Vuoden nuori yrittäjä julkistetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä 17.10.2020. Voittaja palkitaan 20 000 eurolla, toinen sija 7 000 eurolla ja kolmas sija 3 000 eurolla.

Tutustu finalisteihin:

www.leikkiset.fi
www.darkglass.com
www.foodin.fi