1.3.2018 klo 11:04
Uutinen

Voittoisa 4H-yrittäjä: ”Tavoitteena olla yksi Pohjois-Savon parhaimmista autofiksaamoista”

AP-Autofix sekä Juhla- ja kotiapu Siekkinen ovat vuoden 4H-yritykset. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa.

Aapo Pajarisen autonpesuyritys AP-Autofix Lapinlahden 4H-yhdistyksestä voitti 13–17-vuotiaiden sarjan. Linda Siekkisen kotipalveluyritys Jyvässeudun 4H-yhdistyksestä valittiin 18–28-vuotiaiden sarjan voittajaksi.

Nuorempien sarjan toiselle sijalle nousi keppihevosia ja esteitä tekevä Mirva Murtomäen, 17, Loikka Oulun 4H-yhdistyksestä ja kolmanneksi muun muassa lammas-aiheisia kynttilöitä valmistava Akseli Kähkösen, 15, Lemin Lammas Lemin 4H-yhdistyksestä.

Täysi-ikäisten sarjassa toisen palkinnon sai Outi Matilaisen käsityönä valmistettuja asuja arkeen ja juhlaan tekevä 4H-yritys Outi Matilainen Hankasalmen 4H-yhdistyksestä. Kolmantena palkittiin Mika Laitisen Mikan Piha- ja puutyö Savonlinnan 4H-yhdistyksestä.

AP-Autofix tähtää fiksaamojen huipulle

17-vuotiaan Aapo Pajarisen AP-Autofix on vuonna 2017 perustettu, ajoneuvojen fiksaukseen keskittyvä 4H-yritys. Palveluihin kuuluvat ajoneuvojen ulko- ja sisäpuhdistukset, vahaukset sekä koneelliset kiillotukset.

– Haluan palvella asiakkaita kuluttajaystävällisin hinnoin, mutta samalla tehdä laadukasta ja kilpailukykyistä työtä ympäristöystävällisyys huomioon ottaen. Tavoitteenani on tehdä AP-Autofixistä yksi Pohjois-Savon parhaimmista autofiksaamoista, kertoo Aapo Pajarinen yrityksestään.

Pitkäjänteisesti juhla- ja kotiapua

20-vuotias Linda Siekkinen tekee töitä 4H-yrittäjänä jo viidettä vuotta. Hänen yrityksensä Juhla- ja kotiapu Siekkinen toimii sekä Jyväskylän alueella että yrittäjän nykyisellä paikkakunnalla Oulussa. Ystävällisyys, ahkeruus ja hyvä asiakaspalvelu ovat tuoneet yritykselle paljon asiakkaita. Niin paljon, että kuusi muuta 4H-yrittäjää on saanut asiakkaita Lindan yrityksen kautta.

Linda Siekkinen on tukenut muun muassa paraurheilijoiden kilpailumatkoja.

– 4H-yrittäjyys on ollut erittäin antoisaa ja opettavaista, ja se on mahdollistanut monta unelmaani. Vakioasiakkaani ovat todella ihania, ja olen heille tärkeä. Asiakkaita on nyt niin paljon, etten ole enää uskaltanut viime aikoina edes mainostaa, kertoo Linda Siekkinen kokemuksistaan 4H-yrittäjänä.

Kisaan osallistui 88 yritystä

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 88 4H-yritystä koko Suomesta. Tuomaristo valitsi voittajat arvioimalla yrityksen toimintaa ja taloutta, liiketoimintasuunnitelmaa ja 4H:n arvojen näkymistä yrityksen toiminnassa. Kilpailun voittajat palkitaan 500 eurolla, toiseksi sijoittuneet saavat 200 euroa ja kolmoset 100 euroa.

Kesätyö 4H-yrittäjänä

4H-yritys tarjoaa turvallisen tavan kokeilla 13–28-vuotiaana yrityksen perustamista, yrittäjänä toimimista ja itsensä työllistämistä. Vuonna 2017 nuorilla oli 956 4H-yritystä, joissa oli yli 1 300 yrittäjää. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli yli miljoona euroa.

Kesäyrittäjyyden kampanjasivu on osoitteessa yritaopitienaa.fi.

Kuva: Suomen 4H-liitto, kuvassa Aapo Pajarinen

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi