25.11.2017 klo 17:22
Uutinen

Vuoden 2017 Tsemppari -titteli Iita Salliselle Kuopioon

Iita Sallinen on valittu Vuoden 2017 Tsemppariyrittäjäksi. Valinnan teki Savon Yrittäjien Nuorten Yrittäjien työryhmä.

Tsemppari-titteli myönnettiin tänä vuonna 4. kerran. Ehdotuksia palkittavaksi tuli yhteensä 12 ja niitä olivat tehneet pääasiassa toiset yrittäjät.

Valintaa perusteltiin mm. sillä, että Sallinen on yrittäjänä aikaansaava, rohkea ja hänellä on tulevaisuuden näkökykyä. Avoimena ja rehellisenä tyyppinä, hän tulee toimeen kaikkien kanssa. Sallinen on myös avulias, toisia tukeva ja kannustava, ja tuo ihmisistä parhaat puolet esiin.

Tsemppariäänestyksen voittaminen tuntuu Sallisen omien sanojensa mukaan ”huipulta”.

– Mieltä lämmittää erityisesti, että äänestyksen takana on yrittäjistä koostuva järjestö. Uskon vahvasti, että salaisuus menestykseen on yrittäjien välisessä yhteistyössä.

Myös muita yrittäjyyden alkutaipaleella olevia Sallinen kannustaa verkostoitumaan toisten yrittäjien kanssa.

– Ympärille kannattaa kerätä tukiverkko, jolta voit pyytää apua ja neuvoja, ja jonka kanssa voi jakaa yrittäjyyden ilot ja surut, hän muistuttaa.

”Elämä on mielenkiintoisempaa, jos jättää varaa yllätyksille”

Moocb on muotoilualan yritys, joka tarjoaa materiaalien laserleikkauspalveluita ja tuotesuunnittelua. Yrityksen perusti aviomies Henri Sallinen vuonna 2012. Iita Sallinen lähti mukaan täyspäiväisenä yrittäjänä kolme vuotta sitten. Yrittäjyydessä Sallista kiehtoo vapaus.

– En ole koskaan pelännyt vastuuta, sillä valta päättää omasta elämästä sekä työstä ovat minulle tärkeitä asioita. Ja onhan se nyt ihan huippua, että voi työpäivän kahvitauolla pussailla aviomiestä sekä rapsutella toimistokoiraa, Sallinen hehkuttaa.

Vapaa-aikanaan Sallinen lenkkeilee koiran kanssa, neuloo villapaitaa sohvannurkassa tai lomalla ollessaan matkustelee. Tulevaisuuden suunnitelmissa on oma koti ja vähän enemmän lomaa.
Sallinen katsoo eteenpäin avoimin silmin ja uusiin tilaisuuksiin tarttuen.

– Elämä on mielenkiintoisempaa, jos jättää varaa yllätyksille, hän toteaa.

Kunniamaininta Pielavedelle ja Iisalmeen

Tsempparitittelin saaja julkistettiin la 25.11.2017 Ravintola Introssa, Kuopiossa pidetyssä Nuorten Yrittäjien pikkujouluillassa. Tsemppariäänestyksessä kunniamaininnan saivat myös kahvilayrittäjä Saara Karhunen Pielavedeltä ja LVI- ja rakennusautomaatioalan yrittäjä Oskari Martikainen Iisalmesta. Nuorten yrittäjien raati kuvaili kunniamaininnan saaneita seuraavasti:

Saara Karhunen on iloinen, reipas ja positiivinen yrittäjä, joka työllistää myös paikallisia nuoria kesäisin. Kahvilayrittäjänä Pielavedellä toimivan Karhusen leipomat herkut saavat myös suun hymyyn.

Iisalmessa toimiva LVI- ja rakennusautomaatioalan yrittäjä Oskari Martikainen on rohkea, uskoo tulevaisuuteen ja uskaltaa myös sijoittaa siihen. Martikainen näyttää hyvää esimerkkiä myös toisille nuorille ja innostaa heitä aktiiviseen toimintaan myös yrittäjäjärjestössä.

Lisätietoja:

Iita Sallinen, yrittäjä
Moocb
p. 040 559 1063, iita(at)moocb.fi, www.moocb.fi

Jenni Rutonen, puheenjohtaja
Savon Yrittäjien Nuorten Yrittäjien työryhmä
p. 045 854 6777, jenni.rutonen(at)gmail.com, www.nuoretyrittajat.fi/savo

Aikaisempien vuosien tsempparipalkitut näet tästä