Silja Kivioja on valmistunut vuonna 2020 Savonian Ammattikorkeakoulusta koru- ja jalometallialan muotoilijaksi. (Kuvat: Jules & Beryl / Ellina Noronen)
9.2.2023 klo 09:15
Uutinen

Vuoden koru henkii rouheutta ja epätäydellistä kauneutta – “Kilpailu on hieno mahdollisuus pienellekin yrittäjälle”, voittaja sanoo

Koru- ja jalometallimuotoilija Silja Kiviojan Rokama-hopeakorusarja on voittanut Vuoden koru 2023-kilpailun.

Koru- ja jalometallimuotoilija Silja Kiviojan kallioisia, rosoisia pintoja toistava Rokama-hopeakorusarja on voittanut Vuoden koru 2023 -kilpailun. Voittaja julkaistiin 5. helmikuuta Tampereen Häämessujen yhteydessä. Ääniä annettiin tämänkertaisessa kilpailussa 4170. Rokama-korut keräsivät niistä 24 prosenttia. Yleisön äänet kertovat, että kuluttajia kiehtoo koruissa eläväisen hopeapinnan lisäksi korujen värikkäät elementit kuten kristallit ja jalokivet.

Kuopiolaisen Kiviojan hopeisten korujen sarjaan kuuluu kaulakääty, riipus ja kolmet erikokoiset korvakorut.

– Rokama-koruissa yhdistyy rouheus ja epätäydellinen kauneus persoonallisella tavalla. Itselleni Rokama on voimakoru ja siinä on voimaannuttava teema. Rokama on minun kallioni, se henkilö, johon tukeutua ja turvautua kun on vaikeaa tai huono päivä, Kivioja kertoo. 

– Minulle on tärkeää, että kauniin pinnan lisäksi koruissa on myös sisin, joka sointuu kantajaansa. Tarina, johon voi samaistua. Koru, jota voi ylpeästi kantaa osana omaa persoonaansa. Vuoden koru -kilpailu on hieno mahdollisuus pienellekin yrittäjälle päästä kuluttajien tietoisuuteen.

Silja Kivioja on valmistunut vuonna 2020 Savonian Ammattikorkeakoulusta koru- ja jalometallialan muotoilijaksi. Keväällä 2021 hän perusti oman yrityksen, Siljas designin.

Vuoden koru toistaa metsän kallioisia pintoja.

Kaikki korusarjat nähtiin myös Linnan juhlissa

Äänestyksessä toiselle sijalle sijoittui oululainen Pirjo Lakkapää, jonka Linnunradan laitamilla -korut syntyivät valtavasta kauneuden kaipuusta, juhlahumun halusta ja ikävästä takaisin ihmisten pariin koronavuosien jälkeen. Kolmas sija meni porilaisen Mari Syrénin Kukkii-koruille, joissa lasikristallit ja peilaavat hopeapinnat luovat hologrammimaisen efektin. Kaikki kolme korusarjaa nähtiin myös Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla 2022.

Viidettä kertaa järjestetyn Vuoden koru -kilpailun ehdokastöitä haettiin avoimella haulla. Saapuneiden ehdotusten joukosta esiraati valitsi 10 finalistikorusarjaa. Esiraatiin kuuluivat valokuvaaja ja Vuoden Korunkantaja 2022 Meeri Koutaniemi, stylisti ja muotitoimittaja Liisa Kokko, toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), museonjohtaja Essi Pullinen (Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu) sekä Vuoden koru -kilpailun perustaja ja tuottaja Johanna Lundán (Jules & Beryl Oy).

Toimitus
Toimitus