2.12.2023 klo 18:25
Uutinen

Vuoden Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto Kontiotuote Oy

Katso esittelyvideo: https://youtu.be/VaiVKjHzCVM

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus valitsi yksimielisesti vuoden 2023 Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saajaksi Kontiotuote Oy:n Pudasjärveltä.

  • ”Maakunnassamme on monta huikean hienosti menestyvää yritystä, mutta tänä vuonna valita oli selkeä. Oli helppo valita palkinnon saajaksi maailman suurin hirsirakennusten valmistaja, joka nojaa erinomaiseen laatuun ja toimii vastuullisesti”, sanoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen.

Kontiotuote Oy

Kontion taival alkaa 1973, jolloin Timo Tiirola osti Pudasjärvellä toimineen kenttäsirkkelin. Nykyiselle Kontion tehtaan paikalla Yhtymä Sahatuote muutti talvella 1973 ja 70-luvun puolivälissä käynnistettiin ensimmäisien mökkien valmistus. Sahatuotteen nimi vaihdettiin Kontiotuote Oy:ksi 80-luvun alussa ja seuraavien vuosien aikana Kontio kasvoi merkittäväksi hirsihuvilavalmistajaksi. Kasvu toi kuitenkin mukanaan taloudellisia haasteita ja perustajan terveysongelmien myötä Kontion omistus siirtyi 80-luvun puolivälissä Pyhännän rakennustuotteelle. Toimitusjohtajaksi nimitettiin Jalo Poijula, jonka johdolla luotiin seuraavien 20 vuoden aikana perusta maailman suurimalle hirsitalovalmistajalle.

Kontion tuotantoketju on ainutlaatuinen ja tuottaa koko prosessin, aina tukista valmiiksi rakennukseksi saakka. 50 vuoden aikana olemme tuottaneet yli 50.000 hirsirakennusta ympäri maailman sekä rakentaneet vahvan osaamisen ja näkemyksen hirsirakentamisen alalla. Puuosaamisemme, eli kontiolaisittain Woodhow™, on tae asiantuntemuksesta ja laadusta. Palveluasenteemme, tulevaisuuden visionti sekä tuotekehityshalukkuus ovat taanneet tyytyväiset Kontio-asiakkaat, joita tahdomme vaalia jatkossakin.

Kontiotuote Oy työllistää noin 284 työntekijää. Kontion liikevaihto oli vuonna 2022 oli 95,3 milj. miljoonaa euroa ja liikevoittoa kertyi samana vuonna 3 miljoonaa euroa. Historiansa aikana Kontio on vienyt hirsirakennuksia yli kolmeenkymmeneen eri maahan. Kontion hirsitaloja, hirsihuviloita, saunoja ja muita rakennuksia valmistetaan tukista valmiiksi hirsirakenteeksi Kontion omalla tehtaalla Pudasjärvellä. Sijainti on optimaalinen keskellä pohjoisia mäntymetsiä, joissa kasvavaa hiilinielua Kontio rakentaa vastuullisesti pysyviksi hiilivarastoiksi.

Kontiotuote Oy arvot

Kontion arvot on laadittu yhdessä koko henkilöstön kanssa.

  • ”Haluamme luoda kestäviä unelmia, rakentaa vastuullista tulevaisuutta positiivisella asenteella, toimia avoimesti, luotettavasti ja toisia arvostaen. Nämä arvot ohjaavat jokaista kontiolaista päivittäisessä työssä. Nämä arvot jaetaan myös asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Vastuullisen yrityksen velvoitteet eivät nojaa pelkästään lakeihin ja säädöksiin, vaan myös korkeaan etiikkaan ja kestävään kehitykseen. Kontio noudattaa toiminnassaan yhtiön eettisiä ohjeita, jotka kuvaavat yhdessä arvojen kanssa Kontion toimintakulttuuria ja toimintatapoja”, sanoo toimitusjohtaja Mika Rytky Kontiotuote Oy.

Eläköön Puu

Kovan ja kylmän aikakausi on ohi ja tästä alkaa puun vallankumous.

Ihmiset ansaitsevat parempaa, kauniimpaa ja terveellisempää. Koteja, jotka koetaan kaikilla aisteilla. Tiloja, jotka suunnitellaan elämä edellä. Puuta betoniviidakkoon ja rakennuksia, jotka kestävät aikaa ja katsetta.

Me kontiolla rakennamme puun tulevaisuutta ja tulevaisuuden kaupunkeja puusta. Haluamme jättää jälkeemme hurmaavaa ja hyvää elämää, emmekä juuri muuta: tulevaa kun ei tehdä huomisen kustannuksella.

Puun luonto on luja ja sydän lämmin. Rakennettunakin se palvelee hiilivarastona ja jatkaa elämää kaikissa vivahteissaan -antaa loputtomat mahdollisuudet uuden suunnitteluun, tulevaisuuden tekemiseen ja itsensä näköisen elämän toteuttamiseen.

Kun yhdistämme inspiraation ja osaamisen, ei mikään ole mahdotonta.

Eläköön puu, eläköön uuden vuosisadan tyyli.

Lisätietoja:

Palkittu yritys:
Kontio Oy
Mika Rytky
Kontiotuote Oy
p. 020 770 7400
mika.rytky@kontio.fi

Palkinnosta ja palkitusta yrityksestä:

Marjo Kolehmainen
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
marjo.kolehmainen@yrittajat.fi p.050 527 7288

Puheenjohtaja
Jussi Riikonen
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
p. 040 3100 501
jussi.riikonen@yrittajat.fi