11.7.2017 klo 16:32
Uutinen

Vuoden paras mobiilipalvelu on valittu: Voitto kehutulle matkasovellukselle

Viime aikoina paljon mainetta saanut Whim on valittu vuoden parhaaksi mobiilipalveluksi. Toinen liikkumissovellus oli voitollinen hyöty- ja asiointipalveluiden sarjassa.

Eri liikkumismuodot yhdeksi palveluksi yhdistä Whim on pokannut vuoden parhaan mobiilisovelluksen palkinnon. Kilpailun voittajat julkistettiin tänää Porissa järjestettävässä SuomiAreena -tapahtumassa.

Whim palkittiin suurimman kansainvälisen potentiaalin omaavana palveluna ja vei pääpalkinnon Paras Mobiilipalvelu 2017 -kilpailussa.

Edellisen kerran Whim palkittiin viime keväänä Vuoden Huiput -tilaisuudessa kahdella design-palkinnolla. Whim voitti kultahuipun Palvelut-kategoriassa ja hopeahuipun Innovatiivisuus-kategoriassa.

Whim on helsinkiläisen kasvuyrityksen MaaS Global Oy:n kehittämä sovellus, jonka avulla käyttää sekä julkista liikennettä ja muita liikuntapalveluita kiinteällä kuukausihinnalla.

Tuup vei hyötysarjan

Hyöty- ja asiointipalveluiden sarjassa palkittiin niin ikään liikkumissovellus. Tuup-sovelluksen avulla käyttäjä voi suunnitella matkareitin, vertailla eri liikkumisvaihtoehtoja ja maksaa matkansa. Taksikyydeissä palvelu yhdistää usean käyttäjän kyydit, mikä mahdollistaa edullisemman matkan.

Terveys- ja hyvinvointipalveluiden sarjan voitti Kanta.fi. Tuomariston mukaan kansalaisten terveystietojen saaminen yhden palvelun alle tehostaa asiointia ja tukee uusien terveydenhuollon palvelukonsepteja.

Android-palveluiden sarjan voiton vei 112 Suomi –sovellus, joka nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa välittämällä soittajan tarkan sijaintitiedon automaattisesti hätäkeskukseen. Sovelluksen suuri latausmäärä osoittaa kansalaisten jo ottaneen omakseen tämän turvallisuutta lisäävän palvelun.

Tv-sovellus voitti ajanvietesarjan

Ajanvietepalveluista ykkössijalle ylsi samannimisen tv-ohjelman yhteydessä käytettävä Kaikki vastaan 1 -sovellus, jonka avulla katsoja voi osallistua kotisohvalta live-lähetykseen. Ohjelmaa on esitetty Nelosella.

Parhaaksi tekoälyä hyödyntäväksi palveluksi valittiin Helsingin Sanomien Liigan otteluraportit, joka perustuu ohjelmalliseen tekstin tuottamiseen jääkiekko-otteluista kerätyn datan pohjalta ja näin parantaa otteluiden seurannan kattavuutta ja mahdollistaa myös lukijoiden palvelemisen entistä henkilökohtaisemmin.

M2M (machine to machine) –sarjan voittajana palkittiin veneilyyn tarkoitettu Buster Q –älynäyttö, joka yhdistää navigoinnin ja turvallisuuden kannalta keskeiset toiminnot yhteen helppokäyttöiseen kosketusnäyttöön ja hyödyntää sujuvasti myös muiden valmistajien laitteiden tarjoamaa dataa.

Parhaana ison yrityksen ja start-upin yhteistyöllä rakennettuna palveluna palkittiin Taviq, joka on isojen pankkien kanssa yhteistyössä kehitetty profilointityökalu.

Mobiilisovelluskisassa oli kahdeksan sarjaa ja se toteutettiin yhteistyössä Digital Forum Finland ry:n, Ohjelmistoyrittäjät ry:n ja useiden elinkeinoelämän toimijoiden kesken. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi