Vuoden työllistäjän 2022 -palkinto Juurikka Catering Oy:n yrittäjälle Sirpa Pii-Keinoselle Ammattiopisto Spesian kanssa tehdystä yhteistyöstä
5.10.2022 klo 14:14
Uutinen

Vuoden työllistäjän 2022 -palkinto Juurikka Catering Oy:n yrittäjälle Sirpa Pii-Keinoselle Ammattiopisto Spesian kanssa tehdystä yhteistyöstä

Ammattiopisto Spesia jakoi syyskuussa ensimmäistä kertaa vuoden työllistäjä-, työpaikkaohjaaja-, oppisopimuspaikka- ja työelämäyhteistyökumppani -palkinnot yhteistyötahoilleen. Palkintojenjako tapahtui Ammattiopisto Spesian valtakunnallisessa YhteistyöBuusti-webinaarissa, joka kokosi yhteen Spesian henkilöstön ja työelämäkumppanit, sekä muita oppilaitoksen sidosryhmien edustajia ja yhteistyöstä kiinnostuneita ympäri Suomen.

Vuoden työllistäjän palkinto osui Keski-Suomeen. Sen voittaneelle Sirpa Pii-Keinoselle palkinto oli tärkeä ja koskettava. Juurikka Cateringin yrittäjä korostaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen tärkeyttä niin osaamisen kehittymiselle kuin työllisyyspolkujen rakentamiselle. Kun opiskelija tulee tutuksi jo työssäoppimisjakson aikana ja näyttää miten hyvin hän hoitaa työnsä, päätös palkata hänet opintojen jälkeen on helppo.

Ansiokkaasta ja merkityksellisestä yhteistyöstä muistaminen on asia, johon halutaan kiinnittää yhä enemmän huomiota oppilaitoksessa. Siksi haluttiinkin lähteä järjestämään uutta tapaa palkita ja muistaa työelämäyhteistyötahoja.

Ammattiopisto Spesia on Suomen toisiksi suurin erityisammattioppilaitos ja tarjoaa opiskelijoilleen yksilöllistä tukea opintoihinsa. Työllistymisen polut ovat moninaiset ja täältä löytyy upeita onnistumisia, kuten Juurikka Cateringin tapauksessa. Onnistuminen perustuu yhteistyöhön ja työnantajan rohkeuteen, sekä haluun toimia vastuullisesti ja löytää samalla arvokkaita työntekijöitä. Perustelut Sirpan palkinnolle olivatkin seuraavat:

”Yrityksellä ja Sirpalla on halu ja rohkeus työllistää osatyökykyisiä.

Opiskelijamme sai koulutusta vastaavan työpaikan ja työllistyi yritykseen valmistuttuaan.”

Sirpa on myös muutoin tehnyt Spesian kanssa mitä moninaisempaa yhteistyötä jo vuosien ajan. On arvokasta, että meiltä löytyy pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, joilla on osaamista ja tahtoa viedä asioita eteenpäin ja työllistää.

YhteistyöBuusti on Ammattiopisto Spesian vuosittainen tilaisuus, jossa kuullaan kokemuksia yhteistyöstä, jaetaan tietoa yhteistyön mahdollisuuksista ja tarjotaan työnantajille puheenvuoroja esimerkiksi moninaisen työyhteisön rikkaudesta ja yrittäjyyden haasteisiin vastaamisesta. Tänä vuonna pääpuhujana olikin yrittäjä-näyttelijäohjaaja Ismo Apell, joka kertoi mm. uskostaan motivaation ja osallisuuden voimaan sekä tavastaan rekrytoida työntekijöitä. Hän kertoi puolustavansa piilevää voimoo ja palkatessaan ihmisiä hän ei suostu katsomaan papereita. Ihmisessä on aina jotain enemmän.

Tulevaisuudessa oppilaitoksessa toivotaan, että yrittäjät ja muut työnantajat löytävät yhä useammin tiensä erityisoppilaitoksen luo työvoimaa tai työssäoppijoita etsiessään. Taipuupa oppilaitosyhteistyö myös esimerkiksi erilaisiin alihankinta- ja keikkatöihin. Spesialla myös halutaan aidosti tukea työnantajaa näissä asioissa.

Voit tutustua lisää Ammattiopisto Spesiaan täällä: https://www.spesia.fi/tyoelamalle/