3.3.2021 klo 07:56
Uutinen

Vuoden Yksinyrittäjä: Kotihoitotyö kaipaa tekijöitä

Kuopion Yrittäjät julkisti vuoden 2021 Yksinyrittäjä -tunnustuksen saajan 3.3. järjestetyssä kaupunginjohtajan ja yrittäjien etätapaamisessa.

– Kuopion Yrittäjien hallitus valitsi yksimielisesti Hoito- ja kotipalvelu Iidan yrittäjä Margetta Räsäsen vuoden Yksinyrittäjäksi. Räsänen toimii toimialalla, jota aiemmin ei juuri ole palkittu, ja Hoito- ja kotipalvelu Iida nousi esiin pitkään alalla toimineena jäsenyrityksenä, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi valinnan perusteita.

Tärkeä verkosto

Räsäsen aloitti yrittäjänä 1999. Siihen aikaan asiakkaat olivat yksityishenkilöitä, joille oli suositeltu palvelun ostoa. Työn sisältö on muuttunut palvelusetelin käyttöönoton myötä. Nykyisin noin puolet asiakkaista tulee kaupungin palveluohjauksen kautta. Työtä tehdään pääsääntöisesti asiakkaiden kodeissa ja myös palvelutaloissa.

– Ilman toimivaa verkostoa en pärjäisi päivääkään. Viiden yrittäjän verkostossa toimiessa saamme taattua asiakkaille palvelun joka tilanteessa, vaikkapa yrittäjän sairastuessa tai pitäessä vapaata. Hyvä porukka ympärillä auttaa myös jaksamaan, sillä päivät venyvät helposti yli kymmentuntisiksi, kertoo Räsänen.

Lisää yrittäjiä tarvitaan

Kotihoitotyön tarve lisääntyy. – Työtä on tarjolla niin paljon kuin sitä ehtii tehdä, ja valitettavasti joudun päivittäin kieltäytymään uusista työtehtävistä. Kannustaisin yrittäjyyttä harkitsevia tutkimaan tätä vaihtoehtoa, sillä työ on monipuolista ja palkitsevaa, kertoo Margetta Räsänen.

(Kuva: Merja Palm)

***********************************************************************

Kuopion Yrittäjien vuoden Yksinyrittäjä -tunnustus on jaettu ensimmäisen kerran tammikuussa 2012. Tunnustuksen ovat saaneet Marjatta Kokkonen (Tmi Savosta Käsin), Merja Palm (Videopalvelu Merja Palm), Vesa Toivanen (MediaVesa Ky), Jaana Turunen (Maestra Finland Oy), Talvikki Karttunen (Liivi Rusini), Anneli Hiltunen (Kampaamo Aale), Tiina Naumanen (Viestintäkoulutus Draivi), Juha Jylhäsalmi (Jylhäsalmi Productions Oy) ja Leena Ståhlberg (SUUNTA-palvelut Ky).

Kuopion Yrittäjät luovuttaa vuosittain neljä Yrittäjä -tunnustusta: vuoden Yksinyrittäjä, Nuori Yrittäjä, Vuoden Yrittäjä sekä Senioriyrittäjä. Tunnustusten saajat valitaan Kuopion Yrittäjien jäsenyritysten joukosta eri kriteereillä niin, että palkittava yritys kuitenkin erottuu saman toimialan yrityksistä positiivisesti. Ehdokkaiden alkukarsinnan jäsenyrittäjien joukosta tekee puheenjohtajista koostuva vaalivaliokunta, joka tekee hallitukselle ehdotuksen palkittavasta yrittäjästä, ja hallitus päättää.