28.11.2017 klo 11:02
Uutinen

Vuoden Yrittäjä- palkinnot

Ilmajoella Vuoden Yrittäjä -palkinnon saajiksi on tänä vuonna valittu Pickpack Oy:n Jouni Tyynelä sekä Ilmajoen Putkirakentajat Oy:n Masa Paavola ja Esko Lehtiniemi. Palkittujen julkistaminen tapahtui 25.11.2017 Ilmajoen yrittäjien pikkujoulussa.

Pickpack Oy on vuonna 2001 perustettu yritys, jonka toimenkuvaan kuuluu pakkaamiseen liittyvien tuotteiden ja palveluiden suunnittelu, markkinointi sekä myynti. Yrityksen asiakaskuntaa ovat pääasiassa maataloustuotteita pakkaavat firmat. Pickpack Oy:n yrittäjä Jouni Tyynelä työskentelee tällä hetkellä yksinyrittäjänä.

– Suurimmaksi osaksi toimintamme on ulkoistettua. Alihankkijat valmistavat, varastoivat ja toimittavat myytävät tuotteet ja toimituksen jälkeen myös laskutus hoituu ostopalveluna, Tyynelä kertoo.

Yrittäjä uskoo yrityksen tarjoamien konsultatiivisten asiantuntijapalveluiden myynnin lisääntyvän merkittävästi jatkossa.

-Tulevaisuudessa näkisin mielelläni itseni ja yritykseni tuottamassa lisäarvoa erilaisille pakkausalan yrityksille toimimalla niiden hallituksissa ja vähemmistöosakkaana.

Pickpack Oy, Jouni Tyynelä

Ilmajoen Putkirakentajat Oy, Esko Lehtiniemi, Kati Latva-Kyyny ja Masa Paavola

Toinen palkituista yrityksistä, Ilmajoen Putkirakentajat Oy, on kymmenen työntekijän yritys, joka tarjoaa LVI- ja sähköasennuspalveluita, tarvikemyyntiä sekä LVI- ja sähkösuunnitelmia. Yritys on alun perin perustettu jo 1960-luvulla, mutta nykyiset yrittäjät tulivat toimintaan mukaan vuonna 2007. Yritys tarjoaa palveluita yksityisille, yrityksille sekä maatalouksille.

-Muutaman hankalamman vuoden jälkeen toiminnassa alkaa jälleen näkyä positiivinen vire, yrittäjä Masa Paavola kertoo.

Hänen mukaansa kasvuun on vaikuttanut muun muassa ihmisten uskallus ryhtyä jälleen remontoimaan. Tulevaisuudessa toiveena on yrityksen hallittu ja tuloksekas kasvu.

-Mitään suurempia suunnitelmia meillä ei vielä ole, mutta aina jotain uusia ideoita on vireillä, Paavola valottaa.

Yrittäjien paikallisyhdistykset jakavat vuosittain yhden tai useamman Vuoden Yrittäjä -palkinnon. Palkittu yritys on toiminut esimerkiksi merkittävänä työllistäjänä paikkakunnalla, palvelutason kohottajana tai elinkeinorakenteen monipuolistajana. Palkinnonsaajat on valinnut palkintolautakunta, joka koostuu paikallisyhdistyksen edustajista, Ilmajoen kunnan yritysasiamiehestä sekä paikallisten pankkien edustajista vuorotellen. Tänä vuonna valintaa oli mukana tekemässä Oma Säästöpankki.

Iina Thomsson