28.3.2017 klo 08:27
Uutinen

Vuoden yrittäjänainen Marjo Huttu Fularista: ”Menestykseen tarvitaan rohkeutta”

Yli kaksikymmentä vuotta naistenvaateliike Fularia Oulun keskustassa vetänyt yrittäjä Marjo Huttu tietää, että yritys voi menestyä vain jatkuvan kehittämistyön avulla. Fulari vastaa kovenevaan kilpailuun muun muassa omalla maahantuonnillaan ja tuottamalla vaatemallistoa, mikä on pienelle yritykselle rohkea veto. Oulun seudun yrittäjänaiset valitsi Marjo Hutun Vuoden Yrittäjänaiseksi 2017 kevätkokouksessaan maanantaina.

Marjo Hutun tarkoitus oli lähteä opiskelemaan kauppatieteitä, kun häntä pyydettiin hetkeksi töihin Fulariin. Työt jatkuivatkin pidempään, ja lopulta tuolloiset omistajat tarjosivat yritystään Hutulle ostettavaksi. Näin yrittäjäperheen tytöstä tuli yrittäjä vain 23-vuotiaana.

”Vaatteet ovat aina olleet intohimoni, mutta ammattia en niistä uskonut tulevan”, Huttu kertoo. ”Vaatealassa parasta ovat ihanat asiakaskohtaamiset. Pukeutumisella on pelkkää muotia suurempi merkitys. Oikein istuva ja oman värinen ja näköinen vaate luo itsevarmuutta ja sitä kautta myös henkistä hyvinvointia.”

Erityisen inspiroivana Marjo Huttu on työssään kokenut sen, että on päässyt tuottamaan muotisuunnittelija Jaakko Selinin suunnittelemaa vaatemallistoa. Malliston mitoituksessa on käytetty Fularin asiakkaiden mittoja. Näin on saatu aikaan käyttö- ja juhlavaatteita, jotka sopivat suomalaisille.

Malliston tuottaminen vaati Marjo Hutulta sellaista riskinottoa, joka on pienen vaateyrityksen vetäjälle todella harvinaista.

”Monet sanoivat suoraan, että olet hullu”, Huttu naurahtaa. Sekä aikaa että rahaa on tarvittu paljon ja useampi Keski-Euroopan matka, jotta oikeat materiaalit ja luotettavat ompelijat ovat löytyneet. Riski kuitenkin kannatti, sillä mallisto on löytänyt oman asiakaskuntansa ja uudistuu koko ajan. Fularille mallisto on tarjonnut mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaa.

Yrittäminen jatkuvaa kehittämistä

Rohkeus tarttua hullultakin tuntuviin ideoihin, joihin kuitenkin itse pitkän työkokemuksen suoman ammattitaidon myötä uskoo, on Marjo Hutun mukaan Fularin menestyksen salaisuus.

”Täytyy olla vahva visio, jota kohti mennään, ja suuntaa on osattava korjata nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Yrityksen kehittäminen vaatii periksiantamatonta tekemistä ja rohkeutta uteliaana tarttua tilaisuuksiin.”

”Myös työntekijät ovat ensiarvoisen tärkeät yrityksen menestymisessä. Pienessä yrityksessä työntekijöiden on oltava moniosaajia ja innostuneita kehittäjiä yrityksen yhteisessä tarinassa.”

Yhden suurimmista haasteistaan Marjo Huttu koki silloin, kun kauppaa koetteli kolme vesivahinkoa peräkkäin:

”Aina tuli uusi, kun edellinen remontti valmistui. Kaiken lisäksi tärkein tavarantoimittaja meni samaan aikaan konkurssiin, joten piti nopeasti synnyttää ihan uusi myymäläkonsepti. Silloin olivat fyysiset, henkiset ja taloudelliset resurssit koetuksella. Jälkeenpäin ajateltuna vesi vei vanhan ja toi uudet mahdollisuudet tullessaan.”

”Myös vuosia jatkunut ydinkeskustan rakentaminen samaan aikaan heikon yleisen taloustilanteen kanssa vaati kovasti luovuutta. Mutta keskustan kehittäminen on loistava asia, ja saamme vielä viihtyisät puitteet Oulun ydinkeskustaan.”

Yrittäjänaisista tärkeä verkosto

Oulun seudun yrittäjänaisiin Marjo Huttu on kuulunut koko yrittäjyytensä ajan.

”Yrittäjänaiset on uskomaton voimavara minulle ja yritykselle. Olen saanut hyviä ystäviä ja kollegoja, joiden kanssa voi jakaa kiperiäkin kysymyksiä arjen haasteista”, Huttu kertoo.

”Yhdistys tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja itsensä ja yrityksen kehittämiseen. Minulle on ollut suunnattoman paljon apua esimerkiksi digimarkkinoinnin oppisopimuskoulutuksesta, jonka yhdistys järjesti viime vuonna. Yhdistyksellä on ollut myös huikeita messutapahtumia, joissa Fulari on ollut mukana.”

Kuva: Reijo Koirikivi / Studio P.S.V.

Lisätietoa:
Yrittäjä Marjo Huttu
Fulari
Puh. 0500 584 411
marjo.huttu@fulari.fi
www.fulari.fi

Raija Tuominen
Oulun seudun yrittäjänaiset ry, pj
Puh. 050 3200 203
raija.tuominen@studiopsv.fi