23.11.2019 klo 15:33
Uutinen

Vuoden Yrittäjäteko 2019 -palkinto yrittäjä Seppo Ruotsalaiselle

Savon Yrittäjät on myöntänyt Vuoden Yrittäjäteko -palkinnon yrittäjä, keittiömestari Seppo Ruotsalaiselle tunnustuksena sinnikkäästä ja ammattitaitoisesta työstä suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi. Savon Yrittäjien mukaan Ruotsalaisella on kyky käyttää ja nostaa esille erityisesti pohjoissavolaisia, itäsuomalaisia sekä kainuulaisia perinneruokia ja puhtaita raaka-aineita. Ruokakulttuurin vaalimisella on myös merkittävä rooli mm. matkailun ja siihen liittyvän yritystoiminnan pitkäjänteisessä kehittämisessä.

– Lyhyen toimitusjohtajapestini aikana olen saanut kuulla tästä sinnikkäästä yrittäjästä useaan kertaan. Hän on aiemminkin saanut tunnustusta kansainvälisellä tasollakin. Erityisesti palkintoraatimme nostaa esille Seppo Ruotsalaisen palavan halun laadukkaan ravintolan pitämiseen kohtalaisen pienessä, noin 4500 asukkaan kunnassa Pielavedellä, mainitsee Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren.

Seppo Ruotsalainen on kotoisin Pielavedeltä ja toiminut siellä yrittäjänä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän pyörittää majoitusta sekä ravintola- ja pitopalvelua tarjoavaa Juhlarantaa Säviän kylässä sekä vasta avattua Bar & Bistroa Pielaveden kirkonkylällä. Juhlapalvelut toimivat myös Kainuun alueella sekä sitä kautta koko Suomessa. Lisäksi Ruotsalainen toimii henkilöstöpalveluja tarjoavassa Kairest Oy:ssä hallituksen puheenjohtajana.

– Ruoka on meille kunnia-asia. Teemme keittiössä kaiken alusta asti itse ja käytämme aina kun mahdollista kausittain vaihtuvia, läheltä saatavia raaka-aineita. Usein keittiössä valmistuvatkin puhtaan Pielavesi-järven kalat ja paikallisten tuottajien kasvikset ja muut höysteet, Seppo Ruotsalainen kertoo.

Ruokakulttuurin lisäksi Ruotsalainen on halunnut olla vaikuttamassa yrittäjyyden edistämiseen niin Pohjois-Savossa kuin Kainuussa.

– Olen henkeen ja vereen yrittäjä ja omalta osaltani olen halunnut tuoda korteni kekoon. Mitä olemmekaan tehneet, olemme tehneet sen asiakkaita kuunnellen. Mottomme onkin ollut ”kun asiakas ja henkilökunta on tyytyväinen, on omistajakin tyytyväinen”, Ruotsalainen jatkaa.

Vuoden Yrittäjäteko -palkinto myönnetään vuosittain. Aiempia palkinnonsaajia ovat olleet Kehitysyhtiö SavoGrow Oy, yrittäjä Ismo Apell, toimitusjohtaja Antero Vartiainen, toimitusjohtaja Eino Fagerlund, toimitusjohtaja Sami Kapanen, Kiuruveden Elomessut, toimittaja Ilpo Lommi, Sonkajärven Eukonkanto ja toimitusjohtaja Väinö Korhonen.

Vuoden Yrittäjäteko 2019 -palkinto jaettiin Savon Yrittäjien syyskokouksessa 23.11.2019.

Lisätietoja:
Seppo Ruotsalainen, yrittäjä
Kairest Oy
puh. 0500 122 549

Paula Aikio-Tallgren, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
puh. 0400 404 346