31.10.2020 klo 19:00
Uutinen

Vuoden yritykset Varsinais-Suomessa on valittu

Saariston Kaivonporaus on vuoden yritys Varsinais-Suomessa. Vuoden nuori yrittäjä on Petri Vehviläinen Loimaalta. Palkinnot luovutettiin lauantaina 31.10. Loput yrittäjäpalkinnot luovutetaan kuntakierroksella marraskuussa.

Vuoden yritys Varsinais-Suomessa on Saariston Kaivonporaus Oy Paraisilta. Yritys toimittaa ja asentaa lämpöjärjestelmiä maalämpöön omakotitaloissa ja kehittyneempiä energiaratkaisuja kerrostaloihin ja isoihin kiinteistöihin.

– Haluan kiittää Länsi-Turunmaan Yrittäjiä ehdotuksesta ja Varsinais-Suomen Yrittäjiä tästä arvokkaasta palkinnosta. Tämä on suuri kunnia. Olen erittäin ylpeä henkilökunnastani, joka tekee tästä kaikesta mahdollista. Työporukkamme koostuu mahtavista persoonista, jotka työskentelevät maan parhaalla ammattitaidolla. Suuri kiitos myös asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat luottaneet palveluihimme vuosikymmenien aikana ja mahdollistaneet perheyrityksemme positiivisen kehityspolun, toimitusjohtaja Jimmy Kronberg sanoo.

Vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa on loimaalainen 34-vuotias Petri Vehviläinen, joka otti vetovastuun Koneistamo Vehviläinen Oy:stä sukupolvenvaihdoksen jälkeen vuonna 2011. Koneistamo Vehviläinen Oy on vuonna 1979 perustettu koneistukseen ja kokoonpanoon keskittynyt alihankintayritys. Työntekijöitä on kymmenen.

– Palkinnon saaminen tuntuu hienolta ja koen, että se on osoitus tehdystä työstä. On hienoa, että tämän alan yrityksiä huomioidaan. Emme näy välttämättä isolle yleisölle, kun teemme pääosin alihankintaa toisille yrityksille. Haluan tietenkin kiittää palkinnosta paitsi Varsinais-Suomen Yrittäjiä, myös työntekijöitä, joita ilman tämä ei olisi mahdollista ja kotijoukkoja. Joskus päivät venyvät, Vehviläinen sanoo.

Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta on valinnut myös vuoden 2020 yritykset kunnittain. Palkinnot luovutetaan kuntakierroksella marraskuun aikana. Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen korostaa palkintojen arvoa.

– Käymme marraskuussa vierailulla kaikissa palkituissa yrityksissä ja kunnissa. Vaikka korona peruutti ison palkintogaalan, on upeaa, että pääsemme tutustumaan läheltä näihin hienoihin varsinaissuomalaisiin yrityksiin. Kaikki palkitut ovat todellakin palkintonsa ansainneet – haastava vuosi vain lisää yrittäjiltä yrittäjille jaettavan palkinnon arvoa. Onnittelen kaikkia palkittuja lämpimästi, Hakkarainen toteaa.

Korona-aika toi poikkeuksia yrittäjäpalkintojen jakamiseen, sillä juhlavaa tuhannen hengen Yrittäjägaalaa ei voitu tänä vuonna järjestää. Vuoden yritys Varsinais-Suomessa sekä Vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa saivat palkintonsa lauantai-iltana Naantalin kylpylässä järjestetyssä noin kymmenen hengen tilaisuudessa. Varsinais-Suomen Yrittäjät jakaa yrittäjäpalkinnot paikallisyhdistysten esitysten perusteella. Kaikki palkittavat yritykset on lueteltu alla.

Vuoden 2020 yritykset kunnittain:

Kaarina: Tuorlan Majatalo Oy, Marja Vaiste

Kemiönsaari: Tmi Eva Wahlsten, Eva Sjösten

Kustavi: Kustavin Autokorjaamo Oy, Marko Seikkula

Laitila: Sora ja Kallio Heinonen Oy, Jari Heinonen

Lieto: Rakennusliike Nummela Oy, Hannu Nummela

Loimaa: AA-Lux Oy, Antti Aarnio

Marttila: Auranmaan Teräspaaluttajat Oy, Toni Sillanpää

Masku: Oy Diabet Ab, Tom Vorselman

Naantali: GasOne Oy, Juha Vähä-Lassila

Oripää: Martin Tarha Oy, Janne Repo

Paimio: Harri Nikkanen Oy, Marita Nikkanen

Parainen: Café Kajutan, Johanna Lehto

Pöytyä: Pekka Ali-Raatikainen Oy, Kalle Ali-Raatikainen

Raisio: Kourukeskus Paappanen Oy, Petro Paappanen

Rusko: Pitopalvelu Kirsi Mattila, Kirsi Mattila

Salo: Seulavihannes Oy, Elina Virtanen

Sauvo: Turun Tilivoima Maarit Virta Ky, Maarit Peltola

Somero: Suomen Erikoisteippi Oy, Mika Sirro

Taivassalo: SähköTEK Kyynäräinen Oy, Esa Kyynäräinen

Turku: SM Maanpää Oy, Sauli Maanpää

Uusikaupunki: Rautarakenne S. Lipponen Oy, Sampo Lipponen

Vehmaa: Koneurakointi Heino Oy, Tero Heino