17.11.2020 klo 10:54
Uutinen

Vuosi täynnä peruutuksia, tukea ja muutoksen voimaa

Tämä vuosi jää varmasti jokaisen yrittäjän mieleen. Paikallisyhdistyksen 41. toimintavuodesta korona teki myös hyvin erilaisen, mutta näytti varmasti monelle jäsenelle sen roolin yrittäjien tukijana vaikeinakin hetkinä.

Perinteikkäät tapahtumamme, kuten Kesän avaus ja YöFest ovat monelle yrittäjälle vuosittaisia kohokohtia, joita odotetaan kovasti. Näitä ja montaa muuta tapahtumaa suunniteltiin pitkän aikaa, kunnes ikäväksemme jouduimme ne aina perumaan. Vaikka meidän täytyi näistä suurista tapahtumista tänä vuonna luopua ja korvata ne pienemmillä kokeiluilla, puski se yhdistystä keksimään, millä muilla tavoin voisimme myös muuttuneessa ympäristössä tukea yrittäjiämme.

Keväällä emme jääneet ihmettelemään sekavaa tilannetta, vaan autoimme jäseniämme tiedottamalla heille mahdollisista avustuksista sekä autoimme hakemusten täyttämisessä. Luonnollisesti myös henkisen tuen tarjoaminen oli kriisin keskellä keskeistä. Halusimme auttaa myös joensuulaisia ja muita pohjoiskarjalaisia yrityksiä kurittavassa kassavirtaongelmassa. Tätä varten perustimme kumppanien kanssa voittoa tavoittelemattoman osakeyhtiön, Siun Kauppa Oy:n. Siunkauppa on Pohjois-Karjalan yhteinen verkkokauppa, joka auttaa yrityksiä löytämään verkkokaupankäynnistä mahdollisuuden uudessa toimintaympäristössä. Se on myös kuluttajille helppo tapa tukea paikallisia yrityksiä. Siunkauppa.fi -sivustolta löytyykin jo 40 pohjoiskarjalaista yritystä.

Siunkaupassa yritykset pääsevät myös vahvasti näkyville sosiaalisessa mediassa ja haluaisimme paikallisyhdistyksenä tuoda jatkossa enemmänkin esille hienoja jäsenyritystemme tarinoita. Syksyn kolmen viikon mittaisen Yrityskuiskaajat -kampanjan aikana kiersimme jälleen useita joensuulaisia yrityksiä tutustuen heidän mahtaviin yritystarinoihinsa.

Haluaisimmekin jakaa jäsentarinoita kaikille kanavissamme. Loimme kyselypatteriston, jossa yrittäjät voivat kysymyksiin vastaamalla kertoa oman tarinansa. Tarinan voi kirjoittaa myös valmiiksi, lähettää videolla tai miksipä ei vaikka nauhoittaa ääninauhana. Valmiit tarinat voi toimittaa allekirjoittaneelle. Linkki kyselypatteristoon löytyy sivun alalaidasta.

Edunvalvontaa teimme paikallisella tasolla ja meneillään olevan kriisin voi huomata aktivoineen yrittäjiä, joka näkyy haluna vaikuttaa asioihin ajaen yrittäjien etua. Tämä huomattiin myös syyskokouksessamme Ravintola Filipofissa, jossa runsas joukko äänesti jälleen uusista hallituksen jäsenistä. Hienoa saada kaksi uutta kasvoa Kirsi Haltia sekä Risto Ravattinen mukaan hallitukseen. Antti Vikmanin johdolla Joensuun Yrittäjät valmistautuu hiljalleen jo tulevaan toimintavuoteen, joka toivottavasti pitää sisällään muutoksen tuoneiden uusien asioiden lisäksi myös perinteisiä muistorikkaita tapahtumiamme.

Johannes Lasaroff

Toiminnanjohtaja

johannes.lasaroff@yrittajat.fi

050 493 3304

Linkki yrittäjätarinoiden kysymyspatteristoon:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFjIOv6_I7FpOrI3DQvvplLcEUKvk1…