1.9.2021 klo 09:01
Uutinen

Vuotta myöhemmin

”Tulevaisuutta katsomme erittäin toiveikkaina ja luottavaisina”. Vuosi sitten hollolalaisen Ekomuovin toimitusjohtaja Tero Tupakka kertoi pk-yritysbarometrin julkistamisen yhteydessä, miten Ekomuovi luovii koronan keskellä. Mitä kuuluu muovialan pk-yritykselle nyt, vuotta myöhemmin?

Iso harppaus ylöspäin

-Tässä tosiaan vuosi on taas vierähtänyt todella nopeasti. Ekomuovissa tämä vuosi on ollut mukavan vilkasta aikaa. Työtilanteemme on ollut koko vuoden tasaisen kiihtyvä. Liikevaihdossa tulemme tekemään ison harppauksen ylöspäin edellisen kauden toteutuneeseen liikevaihtoon verrattuna. Liiketoiminta on joka osa-alueella parantunut. Tähän on vaikuttanut moni asia, joita olemme systemaattisesti yhtiössämme tehneet. Olemme saaneet projekteja kotiutettua ja tarjouskyselyjä on liikenteessä.

Lisää henkilöstöä, lisää investointeja tuotantoon

-Aikanaan totesin, että tulemme satsaamaan henkilökuntaan ja tuotantoon; tätä ajatusta olemme vahvasti noudattaneet. Olemme tämän vuoden aikana palkanneet yhden toimihenkilön lisää ja nyt parastaikaa meillä meni haku umpeen, jossa haemme tuotantoomme yhtä työntekijää lisää. Konekantaamme olemme lähteneet myös uusimaan ja siihen puoleen olemme investoineet uuden CNC-työstökeskuksen, joka tulee ensi vuoden alussa. Samalla olemme lähteneet uudistamaan ICT-järjestelmiä, joten isoja satsauksia olemme tehneet ja tulemme jatkossakin tekemään. Meillä on selkeä visio kasvattaa omaa liiketoimintaamme ja tunnettavuutta markkinoilla.

Tulevaisuutta katsomme erittäin toiveikkaina ja luottavaisina. Uskomme, että isot panostuksemme tulevat hyödyttämään meitä ja asiakkaitamme. Uskomme, että teollisuus ja kuntasektori tulee jatkossakin panostamaan Suomessa ja tässä haluamme olla mukana, tarjoamassa joustavaa ja idearikasta Ekomuovia heidän yhteistyökumppanikseen.

Innovatiivisuus ja kyvykkyys vievät eteenpäin

-Mitä tulee korona-ajan haasteisiin, niin huolestuttavinta on, että valmistusmateriaalien hinnat ovat koko tämän vuoden kohonneet rajusti ja mikä pahinta, toimitusajat ovat pidentyneet aivan radikaalisti. Tämä aiheuttaa sen, että tuotannon suunnittelussa on jouduttu käymään asioita vielä tarkemmin lävitse ja hakemaan vaihtoehtoisia toimintatapoja. Tämän myötä myös innovatiivisyys ja kyvykkyydet ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Yhtenä ”huolestuttavana” piirteenä on nähtävissä tämän alan houkuttelevuus työvoimassa. Mikä tähän olisi ratkaisu, sitä tässä mietitään. Toki maailmalla puhuttu komponenttipula saattaa tuoda haasteita tuon meidänkin CNC-konekeskuksen toimitusaikaan, mutta siitä ollaan viisaampia loppuvuoden aikana.

Itselläni on aina ollut positiivinen asenne tulevaisuuteen ja uskon, että tässä ollaan vielä menossa kohti jotakin suurta. Yrittäjille on aina tarvetta tässä maassa, sekä heidän toiminnastaan kertoville järjestöille.

Tero Tupakka
toimitusjohtaja, Ekomuovi Oy, Hollola

Lue lisää PK-Barometrin tuloksista tästä