11.1.2023 klo 10:59
Uutinen

Waxon Autopesulat | Carwash Keilaranta ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Ensimmäisenä vuorossa on autopesulayrittäjä Mats Tammi.

Yrityksen nimi?

Virallinen nimi on MR-Pesut oy, mutta meidät tunnetaan parhaiten aputoiminimellä, joka on Waxon Autopesulat.

Yrittäjän nimi?

Minun nimeni on Mats Tammi, 58 vuotta.

Yrittäjänä vuodesta?

Vuonna 2010 aloiteltiin yritystä ja virallinen toiminta alkoi 2011 eli 12 vuotta sitten ja liityimme mukaan Carwash-ketjuun.

Aloitimme Ruoholahden kauppakeskuksessa, jonka myimme pois ja rakensimme kauppakeskus Kaareen uuden autopesulan. Silloinen yhtiö kumppani sairastui ja ostin osakekannan häneltä sekä myin pesulan.  Aikeissani oli muuttaa Tanskaan ja perustaa sinne yritystoimintaa, mutta sitten tulikin tarjolle Keilarannasta nykyinen paikka ja päätin jatkaa Suomessa.

👍 Meidät löydät

📞 010 505 6363

📍 Keilaranta 1, 02150 Espoo

🌐 IG https://www.instagram.com/waxonautopesulat/
Facebook https://www.facebook.com/Waxonautopesulat/
sekä Google ja Business google waxonautopesulat 

👉 www.waxonautopesulat.fi

Espoolaisille ja pk-seudun yrittäjille aina tarjolla jotain pientä extraa tai alennus palveluista näyttämällä jäsenkorttia.

Waxon Autopesulan | Carwash Keilarannan yrittäjä Mats Tammi

Yrityksen toimiala?

Autopesulatoiminta

Erikoisalana on autojen maalipintojen kiillottaminen ja keraamiset pinnoitteet. Olemme sertifioitu ja ainoa asentamo System X keraamisille pinnoitteille Espoossa. Nykyään tarjoamme myös rengashotellipalvelut.

Yrityksen historia lyhyesti?

Eräänä keväisenä päivänä oltiin tien risteyksessä, jossa oli aika päättää mitä isona haluaa tehdä ja ajaa alas jatkuva myyntimiehen reissaaminen ympäri Eurooppaa. Tähän päätökseen vaikutti vakava loukkaantuminen paria vuotta aikaisemmin. Yrittäminen oli ollut mielessä jo pidemmän aikaa ja koska tulen yrittäjäperheestä, oli yrittäjäksi ryhtyminen oikea valinta. Harrastus siis muuttui ammatiksi.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä alkaa itselläni arkisin klo 07:00 aamukahvilla työpaikalla varauskalenterin läpikäymisellä ja päivän ohjelman suunnittelulla ja työntekijät saapuvat klo 07:40 jolloin juomme aamukahvit ja käymme päivän agendan läpi. Kello 08:00 avaamme autopesulan ja siitä vauhdikas päivä alkaakin…  Suljemme klo 16:00 tai kun työt on saatu päätökseen, sillä sijaintimme on Business centerin sisällä parkkihallissa ja asiakkaamme lähtevät pääsääntöisesti kotiin 16-17 aikaan.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Avoinna olemme arkisin klo 08:00-16:00 maanantaista perjantaihin ja tilauksesta isommissa projekteissa myös lauantaisin.

Asiakkaitamme ovat mm: Suomen suurimmat pörssiyhtiöt, diplomaattikuntaa ja valtion edustajia, autoliikkeet, sekä yksityiset henkilöt.

Henkilökuntamme on erittäin hyvin koulutettua ja motivoitunutta. He myös viihtyvät työssään. Olemme vakuuttaneet työntekijät myös vapaa-ajalla. Maksamme erittäin kilpailukykyisen palkan.

Toimimme autokemikaalien testaajana maahantuojille, sekä koulutamme alalle ihmisiä työskentelemään.  Emme siis näe kilpailua alalla huonona asiana.

Avasimme myös toisen autopesulan Keilarantaan vuosi sitten, joka on pienempi yksikkö ja palvelee ns. suljettua yritystaloblokkia.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Asiakaspalvelu ja asiakkaiden toiveiden toteuttaminen on ollut aina vahva alueeni, sekä halu oppia aina uutta.

Miten purat stressiä?

Stressiä, jos sitä esiintyy, puran mökkeilemällä luonnon keskellä aina viikonloppuisin sekä matkustamisella noin 1–4 krt Tanskaan, jossa olen viihtynyt jo vuodesta 1993. Lisäksi moottoripyöräilyllä ja autoharrastuksella sekä olemalla perheen parissa.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Olen aina uskonut, että ihminen oppii kaiken sen minkä haluaa ja on luonnostaan luotu tekemään töitä.

Yrittäjyys on ollut aina sellainen haave, jonka olin päättänyt joskus toteuttaa.

En ole katunut päätöstäni hetkeäkään ja aion jatkaa vielä eläkeikään asti, joka kylläkin koittaa jo 6 vuoden päästä, jos vain maltan lopettaa. Ystäväpiiri sanoo minulle, että tuskin osaat lopettaa.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille
(paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Kielletyistä paheista ei ole mitään mitä en uskaltaisi muille paljastaa. Olen aina reilusti oma itseni.

Onko sinulla aamurutiineja?

Aamurutiineista tärkein on saada ensimmäisenä se aamukahvi. En ole parhaimmillani ilman ensimmäistä kahvikuppia. Olen siis sen suhteen addikti.

Vinkki yrittäjäkollegoille

Muista, että työntekijät ovat yrityksesi tärkein voimavara, pidä siis heistä hyvää huolta ja kannusta luovuuteen sekä rohkeuteen työssä.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi