6.10.2021 klo 09:58
Uutinen

Weblog Finland Oy (Verkkologistiikka) tavoittelee Suomen markkinajohtajan paikkaa – ”Sen jälkeen vuorossa on maailman valloitus”

Kahdeksan ja puoli vuotta varastoinnin ja logistiikan alalla toimineen Weblog Finland Oy:n eli Verkkologistiikan yrittäjäkaksikosta Kalle Thessleristä ja Petteri Kuusistosta välittyy heti ensi tapaamisella aito ylpeys omaa yritystään kohtaan kuin myös määrätietoinen ote kunnianhimoisine tavoitteineen.

Kuluvalta tilikaudelta odotetaan ennätyksellistä liikevaihtoa, n. 4-5 miljoonaa euroa. Viime vuosina nopeasti kasvanut yritys on onnistunut vakuuttamaan ammattitaidollaan ja omalla tyylillään monen suositun ja arvostetun suomalaisbrändin. Tällä hetkellä Verkkologistiikka palvelee n. seitsemääkymmentä suomalaista verkkokauppaa ja varastoi sekä toimittaa asiakkaiden tuotteita ympäri maailmaa.

– Olemme alusta saakka toimineet alalla omalla tyylillämme asiakkaita kuunnellen, kertoo yrittäjä ja myyntijohtaja Kalle Thessler.

Tapa palvella verkkokauppiaita ja yrityksen hyvä maine ovat mitä ilmeisemmin purreet, sillä Verkkologistiikka on yksi markkinoiden nopeimmin kasvaneita yrityksiä viimeisen vuoden aikana.

– Nykyiset varastotilamme ovat yrityksen historian neljännet, ja mikäli kasvumme jatkuu samaa rataa, eivät nämäkään tilat tule riittämään kovinkaan pitkälle, toteaa yrittäjä ja toimitusjohtaja Petteri Kuusisto.

Yrittäjiksi ilman alan kokemusta

Alun perin Säkylästä kotoisin olevat Petteri ja Kalle ovat yhtiökumppanuuden lisäksi myös olleet hyviä ystäviä lapsuudesta saakka. Turkulaisia heistä tuli kymmenisen vuotta sitten, kun Petteri muutti opiskelemaan konetekniikkaa ja Kalle töiden perässä Auran rantamille.

– Meillä oli pitkään itänyt ajatus siitä, että perustaisimme yhteisen yrityksen. Sattuman kautta eteemme sattui tuttu yrittäjä, joka tarvitsi apua verkkokauppansa logistiikan kanssa. Aluksi pakkailimme ja toimitimme tavaroita itse, kunnes homma lähti kunnolla liikkeelle, kertoo Thessler.

Logistiikka-alan kokemusta tai yrittäjätaustaa kaksikolla ei entuudestaan ollut, mutta Thessler ja Kuusisto uskovat siitä olleen myös hyötyä.

– Meillä ei ollut aloittaessamme olemassa minkäänlaisia alan toimintatapoja rasitteena, vaan saimme aloittaa ns. puhtaalta pöydältä tehden omalla tyylillä ja panostaen alusta saakka asiakkaiden palveluun. Olemme halunneet aina panostaa pitkiin asiakassuhteisiin ja palvella ennen kaikkea sellaisia verkkokauppoja, jotka ovat itsekin kasvuhaluisia ja pyrkivät aktiivisesti globaaleille markkinoille, Kuusisto taustoittaa.

Hyvät työntekijät tärkeimpänä resurssina

Tällä hetkellä Verkkologistiikka työllistää yrittäjien itsensä lisäksi 15 vakituista työntekijää ja kymmenen osa-aikaista työntekijää.

– Olemme alalla poikkeuksellinen työnantaja, sillä haluamme pitää kaikki työntekijät omilla palkkalistoillamme, emmekä käytä ulkopuolisia vuokrafirmoja, Kuusisto kertoo.

Stereotyyppisesti varastoalalla yleistä ovat myöskin lyhyet työsuhteet esimerkiksi opintojen ohessa. Tässä Verkkologistiikka on jälleen poikkeus, sillä yritys on panostanut pitkien asiakassuhteiden lisäksi myös pitkiin ja toimiviin työsuhteisiin.

– Meille on erittäin tärkeää ylläpitää hyvää henkeä. Olemme itsekin tehneet kaikkia samoja duuneja kuin työntekijämme, ja siksi osaamme arvostaa heidän tekemäänsä työtä korkealle, sanoo Thessler.

Haastattelun yhteydessä tapaamme myös yrityksen varastopäällikkö Akseli Torkkelin, joka on elävä esimerkki siitä, miten aluksi yliopisto-opintojen oheen hankittu logistiikka-alan työpaikka muuttuikin vakituiseksi, kun hyvä työyhteisö ja mielekkäät sekä motivoivat työtehtävät veivät mennessään.

– Täällä on aina ollut erittäin mukava henki ja porukalla olemme jakaneet erilaisia fiiliksiä laidasta laitaan, Torkkeli kertoo.

Kuusisto kertoo yrityksen kärsivän alati lähes kroonisesta työvoimapulasta.

– Haluamme palkata tekijöitä, jotka ovat motivoituneita ja valmiita tekemään parhaansa. Toivommekin löytävämme työntekijöitä, jotka eivät näe tätä työpaikkaa vain väliaikaisena, vaan haluavat kasvaa ja kehittyä yrityksen mukana.

Palkkaa nostetaan ja lomat pidetään

Vaikka yhteinen yritys onkin ollut molempien yrittäjien haaveena pitkään, eivät Thessler ja Kuusisto ole valmiita kasvattamaan yritystään millä tahansa ehdoilla.

– Saattaa olla, että olisimme kasvaneet nykyistäkin nopeammin, mikäli olisimme valmiita tekemään sen keinolla millä hyvänsä, Thessler sanoo.

Miehet jakavat myös saman näkemyksen siitä, että yrityksen alkuajoista lähtien on pystyttävä nostamaan myös itselle palkkaa ja lomaakin on voitava pitää.

– Jos yrittäjä ei pysty pitämään lomiaan, on yritys joko huono tai yrittäjä liian ahne, Kuusisto toteaa.

– Onneksi näyttää siltä, että kulttuuri on muuttunut näissä asioissa, ja myös yrittäjän oikeutta kohtuulliseen toimeentuloon ja lomiin arvostetaan, Thessler lisää.

Teksti ja kuva: Inkeri Sundberg

Juttu julkaistu myös Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdessä.