21.6.2018 klo 12:56
Uutinen

Wuolteen kartanolle uusi omistaja Iisalmesta

Yksi omistajanvaihdostarina sai onnellisen käänteen juhannusviikon tiistaina, kun iisalmelainen Antti Aminoff ja Tunnelmakartanoiden Leena Sivén löivät kaupat lukkoon Wuolteen kartanosta.

Tunnelmakartanoiden Leena Sivén etsi kymmenisen vuotta uutta omistajaa Wuolteen kartanolle Hauholla. Puoli vuotta sitten alkoi näkyä valoa tunnelin päässä, kun iisalmelainen yrittäjä Antti Aminoff kiinnostui kartanosta. Kaupat lyötiin lukkoon juhannusviikolla tiistaina.

Vanhoista kartanoista pitävä Aminoff kertoo ihastuneensa kartanoon nopeasti, sillä kartano on kaiken lisäksi mukavalla paikalla. Aminoffia miellyttää myös Hauhon kartanoiden tapa tehdä yhteistyötä. Tästä on osoituksena esimerkiksi Herkkujen yön pitkä perinne sekä kehitteillä olevat uudet ryhmätuotteet.

Wuolteen kartanon Suvi-buffetista useana vuonna vastannut hämeenlinnalainen Helena Jokinen työskentelee kartanossa jatkossa Antti Aminoffin oikeana kätenä. Hän vastaa kartanon käytännön toiminnasta ja ravintolasta. Jokinen luopui omasta yrityksestään, Hämeen Linnan Ravintolat parisen vuotta sitten.

– Herkkujen yötä suunnitellaan täyttäpäätä ihan niin kuin ennenkin, menuta uudistetaan aina joka vuosi hieman, hän kertoo.

Alkuvaiheessa omistajanvaihdos ei aiheuta kartanolle suuria muutoksia. Niin Herkkujen yö kuin muukin toiminta jatkuu entisellään. Wuolteen kartano on suosittu kokous- ja juhlapaikka.

Uutta on Bed and Breakfast -toiminta, jota tulevat kesän ajaksi hoitamaan Marianne ja Jouni Niiranen Alvettulan kyläkaupalta. Helena Jokisen mukaan kesän aikana kerätään kokemuksia aamiaismajoituksesta ja jatkosta päätetään myöhemmin.

Leena Sivénin Tunnelmakartanot jatkaa toimintaansa edelleen Wisahovissa. Myös Wisahovi on ollut hiljaisessa myynnissä vuodesta 2008, jolloin Leena Sivén jäi osa-aikaeläkkeelle. Aktiivisesti uutta omistajaa on etsitty viimeiset pari, kolme vuotta.

– Wisahovilla on noin 1000 neliötä toimitilaa lähellä Hämeenlinnan keskustaa. Kyllä siinä on 69-vuotiaalle vielä paljon tekemistä, hän toteaa.

Hämeen Yrityssanomat/SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi