29.6.2018 klo 18:25
Uutinen

Wuorisesta maakuntaneuvos, Mäkisestä yrittäjäneuvos

Tasavallan presidentti on myöntänyt Suomen Yrittäjien entiselle puheenjohtajalle Jarkko Wuoriselle maakuntaneuvoksen arvonimen ja entiselle varapuheenjohtajalle Erkki K. Mäkiselle yrittäjäneuvoksen arvonimen.

Jarkko Wuorinen toimi Suomen Yrittäjien puheenjohtajana vuosina 2008–2010. Sitä ennen hän toimi yrittäjäjärjestön palveluksessa muun muassa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana.

Maakuntaneuvos Wuorisella on ollut pitkä ura maakunnallisissa luottamustehtävissä ja hän on vuodesta 2013 lähtien ollut Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja. Wuorinen toimii Etelä-Savon maakuntauudistuksen ohjausryhmän puheenjohtajana ja on maakuntauudistuksen johtoryhmän jäsen.

Savonlinnalainen Jarkko Wuorinen on koulutukseltaan hammaslääkäri ja hänen Wiisaudenhammas-Yhtiöillään oli hänen aikanaan vastaanotot Helsingissä, Savonlinnassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Wuorinen myi yrityksensä Attendo Medone Oy:lle vuonna 2011.

Yrittäjäneuvoksen arvonimen saanut Erkki K. Mäkinen Sastamalasta on tilitoimistoyrittäjä ja EK-Tilit Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Mäkinen on hoitanut lukuisia luottamustoimia yrittäjäjärjestössä niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Hän on muun muassa toiminut Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana sekä Satakunnan Yrittäjien puheenjohtajana vuosina 1992–2004.

Erkki K. Mäkinen on toiminut aktiivisesti myös Paltan ja Elinkeinoelämän keskusliiton erilaisissa hallintoelimissä ja teemakohtaisissa asiantuntijaryhmissä.

Paltan luottamustehtävissä Erkki K. Mäkinen on edustanut oman yrityksensä lisäksi Tilitoimistojen Työnantajayhdistys ry:tä.

toimitus@yrittajat.fi