5.5.2020 klo 13:15
Uutinen

”Yksin ei kannata jäädä” – Tukiverkko tarjoaa yrittäjille apua ympäri vuorokauden

Koronakriisi on laittanut monet yrittäjät vakavan paikan eteen: mitä voin nyt tehdä, miten kehitän liiketoimintaani, miten jaksan itse kaiken tämän keskellä?

Yksin ei tarvitse jaksaa: yksi matalan kynnyksen tapa saada lisää vinkkejä on soittaa Yrittäjän tukiverkkoon. Yrittäjän tukiverkko on Varsinais-Suomen Yrittäjien tarjoama kaikille yrittäjille avoin matalan kynnyksen luottamuksellinen palvelu, jossa yrittäjällä on mahdollisuus keskustella häntä painavista asioista. Puhelimeen vastataan ympäri vuorokauden. Palvelun juuret ovat 1990-luvun lama-ajassa.

Tukipuheluihin vastaavat pitkän linjan yrittäjät, joista iso osa toimii myös yrityskummeina. He pystyvät tarjoamaan paitsi vertaistukea, myös pohtimaan yhdessä yrittäjän kanssa yrityksen tilannetta. Apuna on myös eri alojen asiantuntijoita.

– Tukiverkon asiantuntija- ja kummirinkiä on nyt koronakriisin vuoksi laajennettu. Palvelun kautta löytyy tarvittaessa nopea vastaus myös rahoitus- tai lakikysymyksiin sekä liiketoiminnan kehittämiseen, palveluasiantuntija Hanna Tarvainen Varsinais-Suomen Yrittäjistä kertoo.

Yleinen ongelma on, että apua haetaan liian myöhään tai ongelmista ei haluta puhua edes läheisille.

– Yksin ei kannata jäädä. Apua voi ja kannattaa pyytää heti ensimmäisiin huoliin: esimerkiksi oman stressin lisääntymiseen tai laskujen kasautumiseen. Ilman epäröintiä yhteys tulee ottaa, kun ensimmäinen rästilasku on saapunut tai ahdistus vienyt yöunet, yrittäjältä tai hänen läheiseltään, sanoo yrittäjien rinnalla pitkään vapaaehtoistyötä tehnyt Timo Aho.

Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden ja vuoden jokaisena päivänä. Keskustelun aikana kirkatetaan ensimmäiseksi hoidettava asia ja seuraavat askeleet tilanteesta yli pääsemiseksi.

Tarvittaessa yrittäjän on mahdollista saada rinnalleen yrityskummi, jonka kanssa edetä säännöllisin tapaamisin. Yrittäjän tukiverkko palvelee numerossa 02 2757 112. Yhteyttä voi ottaa myös Yrittäjien verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella >>