15.3.2021 klo 13:08
Uutinen

Yksinyrittäjä kehitti maksulinkin verkkokaupankäyntiin yrittäjien verkoston avulla – ”Kukaan ei pärjää yksin”

Atte Salmisen yhdessä eri alojen yrittäjien verkoston kanssa kehittämä maksulinkki valmistui juuri koronakriisin kynnyksellä. Onneksi suuntaa oli helppo muuttaa.

Hämeenlinnalainen Atte Salminen on kehittänyt maksulinkin, jonka idea on se, että verkossa voi myydä, vuokrata ja ostaa mitä vain helposti ja nopeasti ilman rekisteröitymisiä ja kirjautumisia.

Maksulinkkiä on käytetty varainhankinnassa ja lipunmyynnissä. Hämeenlinnalainen joogaohjaaja Tuulianna Avantola pyöräytti koronakeväänä 2020 tunnit verkkoon parissa päivässä ja hyödynsi maksuihin Salmisen maksulinkkiä.

Salminen on myynyt 15 vuotta ergonomisia työtuoleja, mutta viime vuosina hän on kehittänyt maksulinkkiä liikunta-alan palveluita tarjoavien yritysten tarpeisiin. Liikuttajat-yrityksen alusta valmistui vuosi sitten keväällä, ja slogan oli: Yhdessäliikkumisen iloa.

Sitten iski korona ja iskulause vanheni kahdessa viikossa.

– Mietimme, menikö tehty työ hukkaan, mutta nopeasti totesimme, että maksulinkki ei ole toimialariippuvainen. Uusi slogan on Yhdessä eteenpäin. Se kuvastaa myös ajatteluani, jonka mukaan osaamisverkostot ovat tulevaisuuden työntekemisen malli, Salminen sanoo.

Salminen on ollut yksinyrittäjä jo 15 vuotta, mutta puhuu hän yrityksensä toiminnasta me-muodossa. Ilman verkostoja Salmisen matka olisi jäänyt kesken aikoja sitten. Hän liittyi muutama vuosi sitten Crazy Town- yhteisölliseen työtilaan, jonka kautta hän tutustui koodaajaan sekä markkinointiosaajaan. Kaikki toimivat omien yritystensä kautta.

– Vihaan koko yksinyrittäjä-sanaa. Yksin yrittäminen on tuomittu epäonnistumaan. Yksin pääsee nopeasti alkuun ja tietylle tasolle, mutta jos haluat päästä pitkälle ja korkealle, tarvitset tiimin, Salminen toteaa.

Juttu on julkaistu osana Yksin yhdessä -koostetta, joka julkaistaan YrittäjäPlus -lehden numerossa 02/2021.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi

Kuva Antti Kemppainen

Kuvatekstiin:

Jatkossa aiomme eriyttää Liikuttajat omaksi toiminnakseen alkuperäisen idean mukaisesti ja kehittää verkkolaskutuspalvelun yleisempään käyttöön, Atte Salminen sanoo.