22.9.2017 klo 11:24
Uutinen

Yksinyrittäjien aloite liikunta- ja kulttuuriseteleistä otettiin eduskunnassa heti työn alle

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien yksinyrittäjien verkostoryhmä vieraili eduskunnassa 20.9. ja aiheena oli mm. yksinyrittäjien oikeus liikunta- ja kulttuuriseteleihin.

Yksinyrittäjien verkostoryhmän jäsenet tapasivat eduskunnassa ministeri Paula Risikon sekä kansanedustajat ähtäriläisen Mikko Savolan ja Markku Pakkasen Kouvolasta.

Yksinyrittäjien kansanedustajille antamassa lausunnossa todettiin, että yritysmuoto asettaa yrittäjät eriarvoiseen asemaan hyvinvoinnin ja työssäjaksamisen tukemisessa. Liikkeen- tai ammatinharjoittaja (toiminimiyrittäjä) ei voi olla itsensä työntekijä ja palkansaaja. Siksi omaehtoisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan kustannuksetkaan eivät ole hänen osaltaan verovapaita. Toiminimi-yrittäjä vastaa itse yrityksensä toiminnasta, jolloin hyvinvoinnin ja jaksamisen merkitys korostuu.

Yksinyrittäjien verkosoryhmä korosti lausunnossaan, että liikunta- ja kulttuurisetelin mahdollistaminen toiminimiyrittäjille on merkittävä teko yrittäjien hyvinvoinnin ja työkyvyn tukemiseksi. Se on myös mahdollisuus luoda kokonaan uutta työtä.

Kansanedustajat Savola ja Pakkanen ottivat asian asian tosissaan ja jättivät aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle 21.9.2017.

– Vierailumme oli oikein onnistunut ja saimme hyvää palautetta. Tärkeä asia oli niin hyvin valmisteltu, että se oli helppo laittaa kysymyksenä hallitukselle. Nyt odotamme, mitä hallitus asiasta on mieltä. Tietysti toivomme, että asia nähdään yhtä tärkeänä ja yksinyrittäjien liikunta- ja kulttuurisetelin käyttö mahdollistuu myös meille yksinyrittäjille, yksinyrittäjien verkostoryhmän puheenjohtaja Teija Uitto-Kohonen.

Yksinyrittäjien lausunto