29.9.2017 klo 15:04
Uutinen

Yle: Valepoliisi huijasi yrittäjää

Yrittäjä oli Ylen mukaan käymässä kauppakeskuksessa, jossa hän nosti rahaa automaatista. Sen jälkeen hän haki autonsa parkkihallista.

Myöhemmin hänen puhelimensa soi. Poliisi ilmoitti, että yrittäjä oli joutunut huijauksen kohteeksi.

– Yrittäjälle sanottiin, että rikoksen torjumiseksi on välttämätöntä, että hän jättää autonsa tien poskeen. Hänen käskettiin jatkaa matkaansa junalla. Lisäksi yrittäjälle sanottiin, että hänen tuli jättää pankkikortti autoon, kertoo Nordean riskienhallintajohtaja Sakari Wuolijoki Ylelle.

Yrittäjä uskoi ohjeita ja sen jälkeen valepoliisit menivät nopeasti autolle ja ottivat pankkikortin. Sen jälkeen valepoliisit tyhjensivät yrittäjän tilin.

– Huijarit olivat katsoneet kauppakeskuksessa olan takaa yrittäjän pankkikortin tunnusluvun. Sen jälkeen he olivat seuranneet tätä parkkihalliin. Rekisterinumeron perusteella he olivat saaneet selville tämän henkilön henkilöllisyyden, riskienhallintajohtaja Sakari Wuolijoki kuvailee Ylelle.

Valepoliisit olivat saaneet kaupparekisteristä selville yrityksen tietoja. Näitä tietoja kertomalla he olivat saaneet yrittäjän uskomaan, että kyseessä olisi oikea poliisi.

Wuolijoen mukaan Nordea esti viime vuonna sata yritysasiakkaaseen kohdistunutta huijausta.

– Arvio on, että tänä vuonna saamme estettyä 150 yritysasasiakkaan huijaustapausta.

toimitus@yrittajat.fi