15.3.2022 klo 12:28
Uutinen

Yli puolet pohjoissavolaisista yrittäjistä kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä

Savon Yrittäjien tekemän jäsenkyselyn mukaan enemmistö vastaajista kannattaa Suomen läntisen puolustusliitto Naton jäsenyyttä. Eniten kannattajia jäsenyydelle on kansainvälistä kauppaa tekevissä yrityksissä.

Savon Yrittäjät kysyi Ukrainan sodan alettua jäsenyrityksiltään tilanteen vaikutuksista yritysten toimintaan. Kyselyssä selvitettiin myös yrittäjien Nato kantaa. 53 prosenttia kansainvälisillä markkinoilla toimivista yrityksistä on sitä mieltä, että Suomen pitäisi hakea Natoa-jäsenyyttä. Kaikista vastanneista yrittäjistä 51 prosenttia kannattaa Suomen hakeutumista Naton jäseneksi.

Kyselyn vastaukset kertovat selkeästi, mitä mieltä yrittäjät ovat Suomen Nato-jäsenyydestä. Kansallisen ja eurooppalaisen turvallisuusympäristön radikaalin ja nopean muutoksen johdosta, pitää Suomen eduskunnan toimia harkiten, mutta johdonmukaisesti kuunnellen ulko- ja turvallisuuspoliittisen johdon asiantuntijoita, toteaa omassa lausunnossaan Savon Yrittäjien hallitus.

Myös Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto kannustavat Suomen poliittista johtoa ja eduskuntaa edistämään määrätietoisesti Suomen Nato-jäsenyyttä.

Vastaajista 25 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa Suomen Nato-jäsenyyteen. 7 prosenttia vastustaa Natoon liittymistä. Kansanäänestystä asian tiimoilta kannatti vain 8 prosenttia vastaajista.
Kyselyyn vastasi liki 500 eri toimialoilla toimivaa pohjoissavolaista yrittäjää.

Lisätietoja
Savon Yrittäjät
puheenjohtaja Tarja Arbélius, p. 040 084 7980, tarja.arbelius@gmail.com
toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren, p. 0400 404 346, paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi