26.11.2019 klo 12:38
Uutinen

Yllätys Janakkalassa: Matikainen eroaa kunnanjohtajan tehtävästä

Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen on jättänyt eronpyynnön kunnanjohtajan virasta. Kunnanhallitus on maanantain kokouksessaan myöntänyt eron ja päättänyt samalla johtajasopimuksen mukaisen, 12 kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen maksamisesta

Matikaisen palvelussuhde päättyy 31.1.2020, mitä ennen hän pitää kertyneet vuosilomat. Kunnanjohtajan sijaisena toimii hallintosäännön mukaisesti talous- ja hallintojohtaja Jenni Jokela.

Janakkalan Sanomissa (26.11.2019) Matikainen kommentoi, ettei Janakkalasta lähtöön liity dramatiikkaa. Tulevia suunnitelmiaan hän ei suostunut vielä avaamaan.

Tanja Matikainen toimi vuosina 2010–2014 Sulkavan kunnanjohtajana. Ennen sitä hän työskenteli tutkijana Vaasan yliopistossa. Tammikuun lopussa 2014 hän väitteli oikeustieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa. Hän aloitti Janakkalan kunnanjohtajana helmikuussa 2014.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti uuden kunnanjohtajan rekrytointiprosessi käynnistetään vielä kuluvan vuoden aikana.

Kuva: Tanja Matikainen esittämässä Janakkalan kunnan tervehdystä Hämeen Yrittäjägaalassa viime helmikuussa. Kuva Jouni Lehtonen.