12.3.2018 klo 15:59
Uutinen

Yllätyskäänne suppausjupakassa: Helsinki peruu kohutun päätöksensä – ”emme ole kuuroja kritiikille”

Kongressivieraiden ja lintujen takia häädetty suppausyritys saa sittenkin ensi kesänä toimia Helsingin Töölönlahdella.

Helsingin kaupungin häätämä suppauspalveluita tarjoava Hakuna Matata Sup Rental saa sittenkin toimintaluvan ensi kesäksi Helsingin Töölönlahdelle.

Yrittäjät.fi kertoi aiemmin maanantaina, kuinka kaupunki oli antanut suppauspalveluita tarjoavalle yritykselle lähtöpassit muun muassa kongressivieraiden sekä alueen kasvillisuuden ja lintujen takia.

Jonne Nurmisen ja Noora Laitisen yritys on toiminut Helsingin Töölönlahdella kesästä 2015. Suppaus eli SUP-lautailu tarkoittaa laudalla melomista seisten.

– Kaupunki tulee myöntämään meille luvan. Kirjallista sopimusta ei vielä ole, Noora Laitinen kertoi tuoreeltaan Yrittäjät.fi:lle maanantaina iltapäivällä.

Laitisen mukaan kaupungilla ei ole mitään uusia vaatimuksia.

– Olemme tosi hyvällä fiiliksellä. Päässeet eroon pilkkuun tuijottavasta virkamiesmäisyydestä.

– Emme vaadi pahoitteluja. Pääasia, että asiat saadaan sovittua, Laitinen korostaa.

Helsingin kaupunkiympäristö totesi Facebookissa, että ”emme ole kuuroja kritiikille, neuvottelimme Hakuna Matata Sup Rentalin kanssa sopimuksen ensi kesäksi Töölönlahdelle – eli toiminta jatkuu.”

Laitinen ei osannut odottaa kyseistä yllätyskäännettä ennen viikonloppuna käynnistynyttä kohua julkisessa sanassa ja sosiaalisessa mediassa.

”Suojeltavaa kasvillisuutta ja lintujen pesimäaluetta”

Kaupunki oli aiemmin lähettänyt sähköpostiviestin, jonka mukaan ”Töölönlahdella on suojeltavaa kasvillisuutta ja lintujen pesimäaluetta, jonka rauhoittamisesta jo edellisinä vuosina on tullut palautetta. Viime kesän paikka annettiin koeluontoisesti ja valitettavasti rannan käyttö vuokraustoimintaan haittaa alueen muuta vapaata liikkumista ja emme voi taata esteetöntä alueenkäyttöä siellä liikkuville ihmisille.”

Lisäksi ”viereinen Finlandia-talo kerää alueelle kansainvälisiin kongresseihin osallistuvia henkilöiltä ja ranta-alue on myös siellä vierailevien asiakkaiden katseen alla. Meidän puisto – ja ranta-aluetta hallinnoivan tahon on tärkeää vaalia luontaista pohjakasvillisuutta, lintujen pesintää, esteetöntä liikkumista ja turvallista alueen käyttöä.”

Laitinen hämmästeli kaupungin kantaa.

– Meille on ollut aina tärkeää pitää kaupunkikuva siistinä. Emme ole koskaan saaneet valituksia roskaamisesta tai sotkuisuudesta.

– Aina puhutaan siitä, että yrittäjää pitää tukea. Saman aikaan yrittäjien työtä vaikeutetaan kummallisilla tavoilla. Joka vuosi haimme luvat uudelleen, saman hakuprosessin kautta. Joka kerran olemme saaneet jännittää [sitä]. On ollut mahdotonta miettiä investointeja. Sup-laudat eivät ole ilmaisia. Sitten voi vain ihmetellä, jos ostat 30 uutta lautaa ja seuraavana kesänä homma ei jatkukaan, Laitinen kertoi aiemmin Yrittäjät.fi:lle.

Yrityksen puolesta perustetussa nettiaddressissa oli maanantaina alkuiltapäivästä jo yli 2 000 allekirjoitusta.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Hakuna Matata Sup Rental