Sami Kallvikbacka juontaa radiotaan liikuteltavasta mökistä. (Kuva: Vesa Rönty)
17.6.2022 klo 08:00
Uutinen

Yrittäjä, BB:stä tuttu Sami Kallvikbacka perusti kesäradion mökkivaunuun

Radio Hiekalla ei ole formaattia, vaan se soittaa kaikenlaista musiikkia. Sami Kallvikbacka opetteli viime talven aikana eri ohjelmistot ja hankki tarvittavan tekniikan.

Viihdealan monitoimiyrittäjä Sami Kallvikbacka toteutti kesäkuussa pitkäaikaisen haaveensa ja perusti oman radiokanavan. Radio Hiekka toimii Kalajoella. 

– Olin aikoinani Kokkolassa Radio 967:ssa, jonka toiminta loppui 2011. Sen jälkeen olen perustanut oman osakeyhtiön ja tehnyt kaikkea laidasta laitaan. Radiotoiminta on kuitenkin ollut pitkään pöytälaatikkosuunnitelma, vuonna 2009 Big Brotherissakin kisannut Kallvikbacka kertoo.

Kallvikbacka päätti odotella koronapandemian lievenemistä, ja ryhtyä sitten konkreettisiin toimiin. Viime talvena hän hankki lähetysteknisen sekä studion sisäisen laitteiston ja opiskeli kollegansa kanssa eri softien käyttämistä.

Tanssit crocs-kansalle

Radio Hiekka on kesäradio, jolla ei ole erityistä formaattia.

­– Kalajoen kunnassa asuu 12-13 000 asukasta, ja se on suosittu kesämatkailukohde. Yritämme tehdä kaikille kivaa radiota.

– Uusia biisejä, unohdettuja klassikoita, eri vuosikymmenten musiikkia. Välillä rokkia, välillä jopa heviä, Kallvikbacka luettelee. 

– Lauantaisin meillä on Lauantai-illan tanssit, humppaa ja iskelmää. Leirintäalueella on kuitenkin porukkaa, ja jos crocs-kansa haluaa tanssia, niin mikä jottei. 

Kallvikbackan lisäksi lähetyksiä juontaa muutama juontaja.

Uteliaat pääsevät tutustumaan

Radio sijaitsee liikuteltavassa mökkivaunussa, joka on parkkeerattu aivan Kalajoen keskustaan.

– Ihmiset kävelevät ohi ja ihmettelevät, mikäs härveli tämä on. Pistän biisin soimaan, avaan oven ja päästän kiinnostuneet ihmettelemään.

Kallvikbacka rahoittaa toimintaa mainoksilla ja tekee yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Lisäksi hän otti pienen pääomalainan, mutta tekee mahdollisimman paljon itse sekä tiiminsä kanssa. Teknistä puolta on konsultoinut Kokkolan radioamatöörikerho. Radio Hiekka tekee yhteistyötä myös Radio Vaasan ja Hanko Radion kanssa, joka sekin on kesäradio.

Radio Hiekka toimii elokuun loppuun. Kallvikbacka harkitsee sesonkiradiota myös talvelle jonnekin pohjoiseen. 

Kallvikbackalla on pitkä kokemus viihdemaailman yrittämisestä. Nyt hänellä on yritys Viihdemestarit. 

– Tarjoamme elämyksiä ja opastamme mielikuvittelemaan. Emme myy varsinaisia fyysisiä tuotteita, vaan meillä on pakohuoneita, tyky-päiviä ja niin edelleen.

Kaisu Puranen