14.8.2017 klo 15:41
Uutinen

Yrittäjä, huomaa lapsi liikenteessä!

Tänä syksynä kannustamme yrittäjiä ja muita tielläliikkujia huomaamaan lapset liikenteessä.

Huomaa mut –liikenneturvallisuuskampanjan yhteistyötahoina ovat mm. Invalidiliitto, Tatu ry, Liikenneturva, poliisi, ely-keskus ja KalPa. Siihen liittyy lapsille suunnattu videokilpailu, joka on Itä-Suomen laajuinen. Erityiseksi kohdejoukoksi olemme valinneet alakouluikäiset, jotka kokonsa ja taitojensa puolesta ovat kaikkein heikoimmalla liikenteessä.

Voit osallistua liikenneturvallisuuden edistämiseen joko omalla työpaikallasi tai vaikkapa lähikoululla. Alla on vinkkejä, miten voit osallistua kampanjaan.

Tässä muutama idea osallistumiselle:

  1. Yritykset voivat tulla mukaan lahjoittamalla palkintoja alakoulujen Huomaa mut –videokilpailuun ja/tai jakamalla laadukkaita ja lapsille mieluisia heijastimia kilpailuun osallistuville koululuokille. Lahjoitustilanteesta otetaan valokuvia #huomaamut, jotka jaetaan yhteistyötahojen sosiaalisessa mediassa. Yritys voi itsekin tiedottaa, ja kertoa olevansa mukana itäsuomalaisessa Huomaa mut –näkyvyyskampanjassa.

    HUOM! Valitse valitse käyttäjilleen mieluisia heijastimia mukavalla kuviolla ja hyvällä kiinnityssysteemillä, esimerkiksi pehmoheijastin ja siihen metallinen papukaijakoukku. Myös käteen pyöräytettävä jousiheijastin on hyvä. Heijastinhankinnoissa kannattaa varmistua, että tuotteesta löytyy standardimerkintä ja CE-hyväksyntä, ja suomenkieliset käyttöohjeet. Esimerkiksi kotimainen valmistaja Saintex toimittaa heijastimia. HUOM! toimitusaikaa on yleensä 1-2 kk, joten kannattaa tilata heijastimet pikaisesti.

  2. Yritykset voivat tulla mukaan Huomaa mut- tapahtumaan, joka pidetään Kuopiossa 13.10. Yleisötapahtumassa julkistetaan videokilpailun voittaja ja paikalla on mahdollisuuksien mukaan Kalpan edustusjoukkueen pelaaja. Sinne kutsutaan myös koululuokkia lähialueilta. Tapahtumassa on mm. myös omien heijastimien testausta erityisellä heijastintestilaitteella.
  3. Nostatte heijastinteeman esille yrityksen omassa viestinnässä ja tiedotuksessa: http://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/heijastin.
  4. Liikenneturvaa voi pyytää pitämään teematapahtumaa myös työpaikoilla tai muissa yrittäjien tapahtumissa joko esittelypisteellä (voidaan testata heijastinten ja mm. työvaatteiden heijastinten toimivuutta) tai pitää esityksen ylipäätään näkymisen ja näkemisen tärkeydestä. Tähän voi liittää myös muiden liikenneriskien tunnistamista. Olemme käynnistelleet mm. Valion kanssa työmatkaliikennehanketta työpaikalla: https://www.liikenneturva.fi/fi/eri-ikaisena/aikuiset-tyoliikenne

Lisätietoja:
Tuula Taskinen
tuula.taskinen(at)liikenneturva.fi
puh. 020 7282396