11.2.2021 klo 10:28
Uutinen

Yrittäjä, miksi olet ehdolla kuntavaaleissa?

Varsinais-Suomen Yrittäjien hallituksessa on kolme kuntavaaliehdokasta. He kertovat nyt, miksi ovat ehdolla ja miksi sinunkin kannattaisi olla.

Mika Nikula, Naantali
Maskun Talotekniikkatiimi Oy

”Olen aina tottunut tarttumaan toimeen, jos havaitsen jonkun asian vaativan muutosta. Sivusta arvostelemalla ei saavuteta mitään. Haluan olla mukana rakentamassa entistäkin parempaa Naantalia. Muuttuva maailma ja kuntien lisääntyvät lakisääteiset velvollisuudet aiheuttavat kuntien taloudelle isoja haasteita. Jos halutaan säilyttää laadukkaat palvelut jatkossakin, tarvitaan yrityksistä tuttua ketterää päätöksentekoa sekä kustannustehokkaita tapoja tuottaa palveluita. Yrittäjä on paras asiantuntija tuomaan kuntiin yrittäjämäistä asennetta.”

Stina Siikonen, Salo
Koolle Oy

”Minulla on vahva halu vaikuttaa. Salossa tulevaisuutta rakennetaan tiukoilla päätöksillä vaikeasta ajasta eteenpäin. Haluan tuoda päätöksentekoon mahdollisuuksiin ja vahvuuksiin tukeutuvaa tavoitteidenasettelua. Vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin sisältyy kaupungin yrityskenttä, jonka osaamista ja resursseja pitää hyödyntää enemmän myös asukaspalvelujen tuottamisessa. Yrittäjyyden edellytyksiä luodaan kaikilla arkisilla tasoilla. Yrittäjien henkilökohtaisia kokemuksia tarvitaan päätöksentekoon, jotta kunta, kuntalaiset ja yritykset voivat paremmin.”

Ville Valkonen, Turku
Value Business Events Oy

”Olen ehdolla rakentamassa menestyvää kotikaupunkia: sellaista Turkua, josta voi olla ylpeä. Minulle tärkeitä asioita ovat tolkullinen taloudenpito, veronkiristysten estäminen, yrittäjyyden edistäminen, työllisyys, koulutus ja kunnianhimoinen kaupunkikehitys.Yrittäjän kannattaa lähteä ehdolle, koska valtuustoissa päätetään kaikille tärkeistä asioista, kuten kaavoituksesta, elinkeinopolitiikasta, maankäytöstä, kulttuurista, liikuntapalveluista, kouluista, liikenteestä ja terveyspalveluista. Kuntapolitiikka on kiinnostava harrastus, jossa kehittyy ja verkostoituu.”

Kuntavaalien vaalilistat menevät kiinni 9.3.2021. Mikäli olet kiinnostunut ehdokkuudesta, katso lisää täältä >>

Täällä voit ilmoittaa puolueelle kiinnostuksestasi olla ehdolla >>

Voit myös halutessasi laittaa sähköpostiviestin Varsinais-Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirénille ( jutta.wiren@yrittajat.fi). Jutta toimittaa tietosi (nimi, yhteystiedot, kunta ja puolue) oikealla taholle.