QR-koodin käyttöönotto on yrityksille paitsi kustannustehokasta myös helppoa. Kalliita laiteinvestointeja ei enää tarvita.
13.3.2023 klo 10:00
Uutinen

Yrittäjä, miksi sinunkin kannattaa mahdollistaa maksaminen puhelimella?

Älypuhelin on käsiemme ulottuvilla koko ajan, ja kuusi kymmenestä työikäisestä suomalaisesta käyttää MobilePayta. Tulevaisuudessa voimme unohtaa käteisen rahan ja fyysiset maksukortit.

Mobiilimaksaminen on helppo, nopea ja turvallinen tapa hoitaa maksut, ja maksutapa yleistyykin Suomessa ennätysvauhtia. Mobiilimaksusovellus MobilePay löytyy jo yli 2,3 miljoonan suomalaisen älypuhelimesta ja sitä voi käyttää yli 30 000 maksupisteessä eri puolilla Suomea. Viime vuonna MobilePaylla tehtiin 110 miljoonaa maksutapahtumaa ja yrityksille suuntautuvissa maksuissa rikottiin miljardin euron raja.

Maailmalla QR-koodi on keskeinen maksutapa mobiilimaksamisessa – nyt se lyö läpi myös Suomessa 

MobilePayn käyttö on jo pitkään ollut verkkokaupoissa ja sovelluksissa todella suosittua. Kivijalkaliikkeissä maksutavan suosio kasvaa niin ikään tasaiseen tahtiin QR-koodin yleistyessä.  

QR-koodin etuna ovat sen käyttömahdollisuudet mitä erilaisimmissa maksuympäristöissä. Maksutapa sopii niin pienyrittäjille, järjestöille kuin suuremmille kahvila- tai ravintolaketjuillekin.  

Esimerkiksi kahviloissa ja ravintoloissa QR-koodilla maksaminen sujuvoittaa ostokokemusta ja vähentää jonotusaikaa: asiakas voi tilata ja maksaa ostokset QR-koodilla samalla, kun työntekijät keskittyvät asiakkaiden palvelemiseen ja tilausten valmistamiseen.  

Myös itsepalveluympäristöissä kuten kuntosaleilla, golf-keskuksissa ja padel- ja tennishalleilla QR-koodi on nopea ja kustannustehokas ratkaisu maksamiseen. Aikaa ja kustannuksia säästyy, kun maksuja voidaan kerätä myös asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella.  

Yhdistykset ja järjestöt voivat puolestaan kerätä lahjoituksia ja osallistumismaksuja entistä vaivattomammin. Käteisen sijaan rahalahjoitus tapahtuu kätevästi QR-koodin avulla, eikä tarvetta esimerkiksi kiinteälle toimipisteelle ole. Lahjoittaminen on entistä helpompaa, kun se tapahtuu jo ennestään käytössä olevan maksusovelluksen avulla.  

Rahavirtoja voi seurata ja hallinnoida reaaliaikaisesti MobilePayn itsepalveluportaalissa. MobilePay siirtää myös maksutapahtumien tilitykset yrittäjän tilille automaattisesti päivittäin. 

Asiakkaat olleet tyytyväisiä QR-koodilla maksamiseen


MobilePayn tuotepäällikkö Risto Hassinen kertoo, että asiakkaat ovat palautteen perusteella olleet tyytyväisiä erityisesti QR-koodia hyödyntävään mobiilimaksamiseen kivijalkaliikkeissä ja itsepalveluympäristöissä. 
 
Universaali QR-koodi on vakaa ja turvallinen maksutapa, jonka käyttäjät ovat olleet laajasti tyytyväisiä.  QR-koodilla maksaminen sujuu sutjakkaasti ja yritysten asiakkaat ovat entistä tyytyväisempiä. Lisäksi QR-koodin käyttöönotto on yrityksille paitsi kustannustehokasta myös helppoa. Kalliita laiteinvestointejakaan ei enää tarvita”, MobilePayn tuotepäällikkö Risto Hassinen sanoo. 

Yrittäjien jäsen, hyödynnä etusi 

Suomen Yrittäjien kumppanina MobilePay tarjoaa jäsenyrityksille seuraavat edut: 

  • Uusille MobilePay-asiakkaille aloitusmaksu -50%, edun arvo 49,50 € (+alv 24%) 
  • Vuoden 2023 loppuun saakka kuukausimaksusta -25% alennus: Suomen Yrittäjien jäsenille 4,40 €/kk (+alv 24%), normaalisti 5,90€/kk +alv 24% 

Saat edun käyttöösi kirjautumalla MobilePayn kumppanisivulta Suomen Yrittäjien jäsensivuille ja ottamalla etukoodin talteen. Kun rekisteröidyt MobilePayn asiakkaaksi, kirjoita etukoodi kampanjakoodi-kenttään ja saat edut käyttöösi automaattisesti. 
 
Tutustu MobilePayn yritysratkaisuihin ja rekisteröidy asiakkaaksi täällä. 

Jos olet jo MobilePayn asiakas ja haluat hyödyntää tarjoamamme edun kuukausimaksuissa, löydät ohjeet edun hyödyntämiseen kirjautumalla Suomen Yrittäjien jäsenpalveluun.