23.10.2018 klo 15:02
Uutinen

Yrittäjä tarjosi ilmaista siivousapua päiväkoteihin, vastaus oli kielteinen: ”Pöpöt leviävät, jos kukaan ei siivoa”

Lakot ovat pysäyttäneet eilen ja tänään koulujen ja päiväkotien ruokahuollon ohella myös monen laitoksen siivouksen. Siivouspalveluita tarjoavan Kiffel Oy:n yrittäjä Jenni Parpala ihmettelee, miksei Vaasassa suostuttu ottamaan vastaan ilmaista päiväkodin siivousta.

– Soitin Vaasan varhaiskasvatuksen johtoon ja tarjosin siivouspalvelua. Meitä olisi tullut nelisen henkilöä pariksi tunniksi siivoamaan päiväkoteja, joissa ei ollut siivousta lakon takia, Parpala kertoo.

Vastaus oli kuitenkin yksiselitteisen kielteinen, apua ei kaivattu.

– Toki ymmärrän, että päiväkodeissa ollaan tarkkoina vaitiolovelvollisuudesta ja tietoturva-asioista. Meidän työntekijämme kirjoittavat aina vaitiolosopimuksen ja heidän taustansa tarkistetaan, Parpala painottaa.

Pöpöt leviävät nyt herkästi

Parpalan mukaan päivittäinen siivous on oleellisen tärkeää päiväkodeissa tautien leviämisen ehkäisemiseksi.

– Pöpöt leviävät, jos kukaan ei siivoa. Kosketuspinnat ja wc:t pitäisi käydä päivittäin läpi. Mielestäni on vastuutonta leikkiä lasten terveydellä. Pitää muistaa, että pienet lapset eivät hallitse hygieniasääntöjä.

Riski on suurin niiden lasten kohdalla, joiden perusterveys ei ole kunnossa.

– Jos lapsella on esimerkiksi paha astma, hän kärsii huomattavasti helpommin hengitystieinfektioista, jotka voivat tarttua päiväkodeista. Lapsen ei tarvitse olla perussairas, riittää että hän ei ole tottunut vielä päiväkodin pöpökantaan. Kuka kantaa vastuun, kun lapset joutuvat maksajiksi, Parpala kysyy.

Kuva: Suomen Yrittäjät

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi