29.5.2019 klo 14:46
Uutinen

Yrittäjä tarttui pr-tilaisuuteen ja maksoi vaaleanpunaiseksi talonsa maalanneen naisen uhkasakon

Pieni kasvuyritys on saanut toivomaansa huomiota tartuttuaan vaaleanpunaisen talon pelastushankkeeseen. Anette Raunio maksoi talon omistaja Katri Hakolan 5 000 euron uhkasakon.

Vesilahdella vaaleanpunaiseksi talonsa maalannut Katri Hakola on saanut apua 5 000 uhkasakon maksamiseen. Maksajaksi ilmoittautui kuplivia viinituotteita myyvä Von Elk -yritys ja sen toimitusjohtaja Anette Raunio.

Me haluamme pienenä suomalaisen yrityksenä puuttua rohkeasti yhteiskunnan epäkohtiin ja auttaa ihmisiä elämään niin värikästä elämää kuin he itse haluavat, yritys kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Jalon ajatuksen takana on myös markkinointitarkoitus.

– Tämä on pienelle yritykselle tapa kertoa meidän yrityksestä ja toiminta sopii meidän arvoihimme. Olen saanut paljon yhteydenottoja eri kanavista ja olen yllättynyt, kuinka ihmiset ovat ottaneet pienemmän puolen tässä tapauksessa, Anette Raunio kertoo.

Raunio vieraili Vesilahdella tiistaina ja tapasi talon omistaja Katri Hakolan. Heillä oli Raunion mukaan mukava kahvihetki, ja Raunio aikoo jatkossakin auttaa Hakolaa mahdollisuuksien mukaan. Yksi tapa on jakaa adressia, jonka Hakola on pistänyt alulle, jotta talo saisi säilyttää vaaleanpunaisen värinsä.

Hankala kiista tuo huomiota

Hakolan taloa koskeva kiista lähti siitä, että omistaja maalasi kunnostamansa talonsa haaveidensa mukaan vaaleanpunaiseksi. Vesilahden viranomaiset vetosivat kuitenkin vuonna 2006 säädettyyn kaavoitukseen, jonka mukaan talojen kuuluu olla harmaan tai keltaisen sävyisiä. Vaaleanpunainen ei sovi kaavoitussääntöihin.

Nyt Hakolalle on määrätty uhkasakko talon uudelleenmaalaamiseksi ja annettu kaksi kuukautta aikaa maalata talonsa kaavan sallimalla värillä.

Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja on väärin tuijottaa ainoastaan vuoden 2006 kaavaa, jonka mukaan pinkki talo ei sovi maisemaan! #metoo ja vastaavat aloitteet muuttavat maailmaa paremmaksi ja myös yhteiskunnan pitää pystyä reagoimaan tähän muutosvauhtiin, Raunio kirjoittaa Facebookissa.

Kahvikeskustelun jälkeen Raunio toivoo päättäjiltä inhimillisyyttä.

– Katri on ostanut huonokuntoisen talon ja kunnostanut sen pienistä tuloistaan. Nyt talo on ensimmäinen nähtävyys Vesilahdella järjestettävien kesäpäivien Tervetuloa Kylään -kierroksella. Samaan aikaan, jos Katri ei saa taloa maalattua kahdessa kuukaudessa, kunta määrää talolle värin ja urakoitsijat sekä perii kulut korkoineen Katrilta. Tilanne on hankala. Minä ja monet kyläläiset haluamme uskoa hyvään ja uskomme, että talo säilyy vaaleanpunaisena, Raunio sanoo.

Raunion yritys tähtää komealle kasvu-uralle, ja se on jo laajentunut Ruotsiin, mikä on yrityksen tärkein markkina tällä hetkellä. Yritys lanseerasi glögiskumpan vuonna 2015 joulumarkkinoille ja tänä vuonna markkinat avautuvat myös Englannissa.

Yritys investoi paljon uusiin juomabrändeihin. Vaaleanpunaisen talon yhteydessä yritys nosti esiin myös uutta tuotettaan, jonka pakkaus on vaaleanpunainen.

– Meillä molemmilla mieheni kanssa on markkinointitaustat. Ryhdyin täyspäiväiseksi yrittäjäksi vuosi sitten. Nyt tavoitteena on vankka ja vakaa asema Skandinaviassa, Raunio kertoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi