1.2.2021 klo 14:13
Uutinen

Yrittäjä, tue yhdeksäsluokkalaisten työllistymistä Kesäsetelin avulla

Tarvitsetko ensi kesäksi kiireapua, haluatko motivoituneen kesätyöntekijän, ketterän käsi- ja jalkaparin tai kaipaatko kenties nuoren näkökulmaa ja osaamista some-asioissa? Tartu tilaisuuteen ja palkkaa yhdeksäsluokkalainen kesätöihin Kesäsetelin avulla.

Mikä on Kesäseteli?

Kesäseteli on nuorten, Helsingin Yrittäjien, Helsingin seudun kauppakamarin ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke, jolla tuetaan nuorten kesätyöllistymistä. Tänä vuonna kaupunki korvaa 325 euroa työnantajalle, joka palkkaa yhdeksäsluokkalaisen nuoren kesäksi töihin Kesäsetelillä 1.6.–13.8.2021 välisenä aikana. Kesäseteli jaetaan kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille. Seteli on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle.

Miten Kesäseteli toimii?

Nuoret saavat koulusta Kesäsetelin helmikuussa ja ottavat yhteyttä työnantajiin. Nuori kertoo Kesäsetelistä työnantajalle hakiessaan työpaikkaa, mutta jos asia ei tule puheeksi, niin siitä kannattaa myös kysäistä. Yrittäjät voivat hakea Kesäsetelin omaavia nuoria töihin kohdennetusti Kesäsetelin nettisivun kautta: kesaseteli.fi. Työpaikkoja voi ja kannattaakin laittaa auki jo heti alkuvuodesta, mutta sivusto on auki koko kevään ja kesän vielä kesäloman kynnyksellä ja sen alettuakin kannattaa hakuja avata.

Saatuaan työpaikan nuori antaa Kesäsetelin työnantajalle, joka palauttaa Kesäsetelin kaupungille työsuhteen päätyttyä, jolloin kaupunki korvaa työnantajalle 325 euroa. Nuoren bruttopalkka on vähintään 400 euroa, joka maksetaan 60 työtunnista. Työnantaja voi palkata nuoren myös tuntimäärältään pidemmäksi ajaksi. Tällöin 60 tuntia ylittävältä ajalta kesätyöntekijälle tulisi maksaa vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Kesäsetelillä nuoret voivat hakea töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin, tai taloyhtiöihin ja urheiluseuroihin. Yksittäinen taho voi halutessaan palkata useita Kesäsetelin omaavia nuoria. Työpaikan ei tarvitse sijaita Helsingissä.

Lisätietoa:

puh. 041 512 1702
kesaseteli(at)hel.fi

Teksti ja kuva: Helsingin kaupunki