3.4.2024 klo 12:43
Uutinen

Yrittäjä, vaikuta kotikuntasi yrittämisen edellytyksiin − Vielä tämä viikko aikaa vastata Kuntabarometriin

Suomen Yrittäjien Kuntabarometriin voi vastata vielä tämän viikon ajan.

Mitä kotikunnassasi tehdään hyvin ja mikä kaipaisi skarppausta? Minkälaista kotikunnassasi on yrittää? Suomen Yrittäjien kuntabarometri mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä.

Kuntabarometriin voi vastata 7. huhtikuuta saakka suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Suomen Yrittäjät on lähettänyt tutkimusluvan antaneille jäsenilleen sähköpostilla vastauslinkin. Viimeisin muistutuskutsu vastauslinkkeineen on lähetetty torstaina 21. maaliskuuta. Kyselyyn pääsee vastaamaan myös tästä.

Suomen Yrittäjät on mitannut kuntien elinkeinopolitiikan onnistumista joka toinen vuosi. Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikön Tanja Matikaisen mukaan tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja kuntien yhteistyön kehittämiseksi.

– Vastaaminen on todella tärkeää, jotta saamme tietää mitä alueen yrittäjät ajattelevat kuntien elinkeinopolitiikasta. Yrittäjä pääsee kertomaan, mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa. Vertailutyökalun vuoksi on tärkeää, että mahdollisimman moni kunnan yrittäjistä vastaa kyselyyn, Matikainen sanoo.

Kyselyn avulla kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan, esimerkiksi kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille. Yrittäjäyhdistykset puolestaan saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa.

Kyselyllä oli vuonna 2022 lähes 10 000 vastaajaa eri puolilta maata. Tällöin parhaat tulokset saivat kuntakokoluokan mukaisesti Seinäjoki (yli 50 000 asukkaan kunnat), Lieto (10 000–50 000 asukasta sekä Marttila (alle 10 000 asukasta).

Kuntabarometrin tulokset julkistetaan Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa tiistaina 14. toukokuuta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus