20.2.2018 klo 10:26
Uutinen

Yrittäjä, vastuullisen kesäduunin tarjoaminen auttaa löytämään työvoimaa jatkossa

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan myönteisiä kesätyökokemuksia nuorille. Kampanjassa mukanaoleva yrittäjä voi ilmoittaa kesätyöpaikat veloituksetta suositulla työpaikkasivustolla.

Työnantajille kesätyö on hyvä tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma tulevaisuuden työntekijöihin. Hoitamalla kesätyöasiat vastuullisesti työnantaja voi varmistaa vetovoimansa, kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy. Selvitysten mukaan yli 90 prosenttia vastuullisissa kesätyöpaikoissa työskennelleistä nuorista haluaisi jatkaa samalla työnantajalla myös tulevaisuudessa.

Suomen Yrittäjät on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Kampanjassa mukanaoleva yrittäjä saa ilmoittaa kesätyöpaikat Oikotiellä

Kampanjassa mukanaoleva yrittäjä saa muassa oikeuden ilmoittaa organisaation kesätyöpaikat veloituksetta Oikotiellä ja kampanjasivustolla.

Nuorille Vastuullinen kesäduuni -logo on lupaus onnistuneesta kesätyökokemuksesta, joka luo myönteistä kuvaa työelämästä. Kampanjasivusto tarjoaa kesätyönhakijoille myös vinkkejä ja tukea kesätyön löytämiseen ja hakemiseen.

Suomen Yrittäjät kannustaa osallistumaan kampanjaan

Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta hyötyvät myös pienet yritykset. Siksi Suomen Yrittäjät ry on yksi kampanjan asiantuntijakumppaneista ja on neuvotellut alle kymmenen henkilön mikroyrityksille edullisen 20 euron kampanjamaksun.

Tämän vuoden kampanjassa on tällä hetkellä mukana jo 422 työnantajaa. Kampanjan tavoitteena on tarjota yli 60 000 vastuullista kesätyöpaikkaa 14–29-vuotiaille ensi kesänä.

Viime vuonna kampanjaan osallistui 371 työnantajaa. Yhdessä he tarjosivat nuorille yli 55 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Vuoden 2018 tavoitteena on 500 yritystä ja yli 60 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.

Yrittäjä hyötyy osallistumisesta

Mukaan lähtevä yrittäjä pääsee kehittämään kesätyöprosesseja ja esimiestyötä tutkimustiedon ja nuorten omien kesätyökokemusten pohjalta sekä työnantajien yhteisissä, maksuttomissa seminaareissa. Yrittäjä saa Vastuullinen kesäduuni -logon sekä kampanjamateriaalit käyttöön.

Samalla työnantajat pääsevät osallistumaan Vastuullinen kesäduuni 2018 -kilpailuun, jossa palkitaan parhaat kesätyönantajat.

Ilmoittaudu kampanjaan osoitteessa www.kesaduuni.org/ilmoittaudu.

Lisätietoa: www.kesaduuni.org

toimitus (at) yrittajat.fi