21.3.2023 klo 06:00
Uutinen

Yrittäjä, vielä ehdit kertoa mielipiteesi omasta maakunnastasi – Suomen Yrittäjät mittaa yrittämisen mahdollisuuksia eri puolilla Suomea 

Suomen Yrittäjät mittaa nyt maakuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Kyselyyn voi vastata 16. huhtikuuta saakka.

Yrittäjien mielipiteitä maakuntien elinvoimasta kartoitetaan uudella Yrittäjien Elinvoimabarometri -tutkimuksella. Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus Suomen Yrittäjien toimeksiannosta. Kyselyyn voi vastata tästä 16. huhtikuuta saakka. Vastaukset käsitellään nimettöminä.

Tutkimuksessa kysytään yrittäjien mielipiteitä esimerkiksi maakunnan liikenneyhteyksistä, kaavoituksesta, oppilaitosyhteistyöstä, osaavan työvoiman saatavuudesta ja yritysneuvontapalveluiden tarjonnasta. 

– Kysymme asioista, jotka ovat välttämättömiä maakunnan elinvoimalle. Tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja maakuntien yhteistyön kehittämiseksi ja konkreettisten uudistustoimenpiteiden sopimiseksi, sanoo kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen Suomen Yrittäjistä. 

– Tutkimus antaa tärkeää tietoa päättäjille ja hallinnolle päätöksenteon tueksi, Matikainen jatkaa. 

Elinvoimabarometrin tavoitteena on vahvistaa yrittäjien ja maakunnan vuoropuhelua ja rakentaa yrittäjämyönteisiä maakuntia kautta Suomen. 

Yrittäjien Elinvoimabarometri uusi tutkimustuote vuorovuosina kuntien yrittäjämyönteisyyttä mittaavan Yrittäjien Kuntabarometrin kanssa.  

Tulokset julkistetaan 24. toukokuuta Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Lahdessa. Tapahtumassa julkistetaan myös parhaiten menestyneet maakunnat. 

Voit vastata kyselyyn tästä.

Toimitus
Toimitus