16.5.2019 klo 12:10
Uutinen

Yrittäjäjärjestö vaikuttaa Etelä-Karjalan elinvoimaan

Etelä-Karjalan Yrittäjien toiminta on monipuolista ja aktiivista vaikuttaen yhä useamman arkeen tavalla tai toisella.

Etelä-Karjalan Yrittäjien toiminta on monipuolista ja aktiivista vaikuttaen yhä useamman arkeen tavalla tai toisella. Kevään 2019 aikana yrittäjäjärjestö näkyy monissa kanavissa nostaen esiin paikallisen yrittäjyyden vahvistavaa voimaa.

Oman järjestön toiminta on tuloksekasta Karjalove-hengessä kannustaen kuntia avaamaan hankintojaan pienyrityksille sekä avustaen yrittäjiä omistajanvaihdostilanteissa. Yrittäjät ovat rakentamassa koko maakunnalle portaita menestykseen yhteistyössä kuntien, muiden julkisten ja elinkeinotoimijoiden kanssa. Etelä-Karjala on nyt hyvässä nosteessa!

Etelä-Karjalan Yrittäjien vaikuttavuus kasvussa

Etelä-Karjalan Yrittäjät on ollut käynnistämässä kolmea tuloksekasta hanketta, joista on muotoutumassa pysyvää toimintaa.

Karjalove kerää eteläkarjalaisia yrityksiä verkostoitumaan, kehittämään yrittäjyysilmapiiriä sekä tekemään rempseää karjalaista meininkiä entistä tunnetummaksi. Karjalove-tunnuksen saanut yritys on eteläkarjalaisomisteinen, paikallista osaamista hyödyntävä, luotettava tekijä, joka tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja hyvästä palvelustaan. Verkostossa on jo yli 150 yritystä.

Projektipäällikkö Pasi Toropainen kertoo, että Karjalove näkyy vahvasti 2.6. IPV-JoMa Superpesis ottelussa Imatralla. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy esittämällä 13 euron edestä ostoskuitteja paikallisista yrityksistä.

Yrittäjät ovat tarjonneet palvelua yritysten omistajanvaihdostilanteisiin jo kahden vuoden ajan. Projektipäällikkö Tarmo Sorosen tarjoama palvelu on henkilökohtaista, luottamuksellista tukea yrityksen jatkajan löytämiseksi ja muiden asiantuntijoiden ohjaukseen. Jo yli 30 omistajanvaihdosta on toteutunut ja jatkajaa etsii kasvava määrä (153) yrityksiä. Rekisterissä on myös yli 50 potentiaalista ostajaa. Hankerahoituksella toiminut palvelu on saamassa jatkoa myös vuoden 2019 jälkeen.

Hankinta-asiamiespalvelu aloitti toimintansa maakunnassa syksyllä 2018 Yrittäjien hankealoitteesta. Nyt Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien palveluksessa toimii hankinta-asiamies Anni Peltola ja kolme hankintasuunnittelijaa. He palvelevat maakunnan kaikkien kuntien yrittäjiä sekä hankintayksiköitä. Hankkeiden järjestämissä tilaisuuksissa on jo 900 osallistujaa yli 450 yrityksestä. Tulokset ovat kunnille hyvin positiivisia, kun yhä useampi paikallinen yritys on saanut myös liiketoiminnalleen kasvua julkisista hankinnoista.

Nimikkoyrittäjät kansanedustajille

Suomen Yrittäjien tavoitteena on, että jokainen kansanedustaja saa nimikkoyrittäjän. Yrittäjästä ja kansanedustajasta tulee vaalikaudeksi luottopari toisilleen. Nimikkoyrittäjistä muodostuu verkosto, jonka kautta eduskuntaan saadaan välitettyä konkreettista tietoa yrittäjän elämästä ja arjesta tukemaan päätöksentekoa.

Eteläkarjalaiset kansanedustajat saavat nimikkoyrittäjänsä monipuolisena läpileikkauksena paikallisesta yrittäjäkentästä ja heidän nimensä julkistetaan 21.5.

Yhdessä olemme enemmän

Etelä-Karjalan Yrittäjät on saanut Etelä-Karjalan menestyksen portaat vastuulleen. Projekti on jo alkuvaiheessa osoittanut sen mihin maakunnallisella yhteistyöllä maakunnan merkittävimpien tahojen kesken päästään. Hankkeessa ovat mukana maakunnan kaikki kunnat, tärkeimmät oppilaitokset ja muut julkiset toimijat sekä kauppakamari, yrittäjäjärjestöt ja kaupalliset toimijat. Tavoitteena on luoda maakuntaan imua, työpaikkoja ja saada muun muassa yhä useampi opiskelija jäämään paikkakunnalle valmistumisen jälkeen. Hankkeessa sovitaan yhteiset tavoitteet lokakuun 2019 loppuun mennessä ja hankkeen jälkeen luodaan kokeilujen kautta toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Nuoret halutaan mukaan työhön ja asukkailta kysytään maakunnan voimavaroja.

– Etelä-Karjalassa tehdään nyt poikkeuksellisen laajaa yhteistyötä maakunnan hyväksi. Tavoittelemme yhdessä tekemisen kulttuuria, jossa tuodaan esille ratkaisuja ongelmien sijaan. Opettelemme toimimaan paremmin yhdessä ja kokeilemaan rohkeasti uudenlaisia asioita sekä teemme nyt uusinajattelijoiden Etelä-Karjalan toteaa hankkeen vetovastuussa oleva Heromaker Oy:n Tommi Talasto.