12.11.2017 klo 20:07
Uutinen

Yrittäjäjuhlassa palkittiin Euran vuoden 2017 yrittäjät

Vuoden 2017 yrittäjä -palkinnon sai Jätehuolto Askonen. Vuoden Nuoreksi yrittäjäksi valittiin Annastiinan Hiussali.

Palkittu Jätehuolto Askonen on vuonna 1974 perustettu euralainen perheyritys. Yritys on kasvanut yhdellä pakettiautolla jätesäkkejä keräävästä yrityksestä huomattavaksi Rauman talousalueen jätehuollon toimijaksi. Lisäksi yritys tekee teollisuuden puhtaanapitoa eri puolilla Suomea. Yrityksellä on käytössään kymmenkunta jätehuollon erikoisautoa ja se työllistää parisenkymmentä henkilöä ja sillä on toimintatilaa kaikkiaan 27 hehtaaria. Yritys on kehittänyt toimintaansa ja pärjännyt hyvin, vaikka ala on jatkuvassa muutospaineessa ja kilpailu on kovaa.
− Kiitos palkinnosta kuuluu myös vaimolleni Maisalle, pojallemme Mikolle ja kaikille työntekijöille. Henkilöstömme ansaitsee erityiskiitoksen työaikajoustoista, yrittäjä Teuvo Askonen totesi kiitospuheessaan.

Ennakkoluuloton kehittäjä
Vuoden 2017 Nuoren yrittäjän palkinnon sai Annastiina Marjamäen Annastiinan Hiussali Oy. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen totesi palkintoa luovuttaessaan, että nuoren yrittäjän vetämä yhtiö on kasvuhakuinen ja uudistumiskykyinen.
− Yritys hyödyntää digitaalisuutta ja on ottanut käyttöön muun muassa sähköisen ajanvarauksen. Myös toimitiloja on uudistettu ja asiakaspalvelua kehitetty. Lisäksi yritys tarjoaa vuokratuolien kautta työtilaisuuksia toisiille kampaamoalan toimijoille.

Yritysjuhlassa muistetaan vuosittain myös tasavuosia täyttäviä yrityksiä. Tänä vuonna yksi täysiä vuosita täyttävistä yrityksistä on Mari Aarikan mainostoimisto Mainos Mariini.

Kaikki palkitut tasavuosiyritykset:

180 vuotta
Euran apteekki

140 vuotta
Huittisten Säästöpankki Eura

30 vuotta
Salonen Erkki Tmi
Isla Oy

20 vuotta
Kaihdin Katariina Oy
Päiväkoti Kulkunen Oy
Insinööritsto KKA-Rakenne
Riitan Kukkapuutarha

10 vuotta
Mainos Mariini
Turvakerroin Oy
Tupunan Hevosmaailma-Tupunas Pferdewelt
Eura Works Oy
Hirrenveistäjä Keijo Vähäaho
Tuija Ruohonen Tmi
Kari Prykäri Tmi
RTP-Rakennus Oy

Euran kunnasta yrityspalkintojen jakoon osallistuivat Harri Lehtosen lisäksi valtuuston puheenjohtaja Timo Kalli, kunnanjohtaja Juha Majalahti ja yrityskehittäjä Harri Virén sekä Euran Yrittäjistä puheenjohtaja Merja Lehto ja sihteeri Jaana Ketola.

Puheenjohtaja Merja Lehto totesi puheessaan muun muassa:
− Ilokseni voin todeta, meillä on tänään mukana juhlassamme kiitettävästi kuntamme luottamushenkilöitä ja minulla on oiva tilaisuus nostaa esille muutama fakta yrittäjäystävällisestä päätöksenteosta.
− Mikäli yrittäjillä usko kilpailun reiluuteen loppuu, ei synny uusia yrityksiä ja olemassa olevia lopettaa toimintansa. Pienet yritykset ovat usein sitoutuneita alueeseen, mikä tuo varmuutta työpaikkojen pysymiseen.
− Mahdollisuus kilpailuun on veronmaksajien etu ja se pitää nykyiset tuottajat ketterinä. Elinvoimaa ja yrittäjyyttä syntyy vain, kun kunta pitäytyy perusasioissaan. Nämä perusasiat ovat luotettava ja ennustettava hallinto sekä yrittäjyyttä mahdollistavat olosuhteet. Esteiden ja ongelmien etsimisen sijaan tulee lähtökohtana olla tehdä yrittämisestä mahdollista.